foto: Twitter/Jānis Eglītis
Pirmo reizi pēc ilga laika sabiedrībā parādās Ilmārs Rimšēvičs - un uzreiz valdības mājā
Šis attēls tviterī parādījās otrdienas rītā. Vēlāk Rimšēvičs sniedza savu vērtējumu par to, kur virzās valsts.
2019. gada 16. aprīlis, 22:35

Pirmo reizi pēc ilga laika sabiedrībā parādās Ilmārs Rimšēvičs - un uzreiz valdības mājā

Jauns.lv

Pēc atgriešanās amatā pirmo reizi uz žurnālistu jautājumiem atbildēja kukuļņemšanā apsūdzētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs. Viņš piedalījās Trīspusējās sadarbības padomes sēdē, kurā deva padomus valdībai par rīcības plāna īstenošanu. Uz jautājumiem Rimšēvičs gan atbildēja izvairīgi. Par spīti apsūdzībām, Rimšēvičs no amata neatkāpsies, ziņo LTV "Panorāma".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otrdien Rimšēvičs pirmo reizi pēc atgriešanās amatā bija redzams Ministru kabinetā. Tur viņu nofotografējuši vairāku mediju darbinieki. Dažs pauda neizpratni par to, kāpēc kukuļošanā apsūdzētais Rimšēvičs dodas uz valdības namu un turklāt sniedz savu vērtējumu par nodokļu politiku. 

Ilmārs Rimšēvičs valdības priekšā kritizēja valdības rīcības plāna nodokļu politiku un aicināja virzīties bezdeficīta budžeta virzienā. "Tas jau ir arī mans mērķis," pēc Rimšēviča uzrunas politiķiem pauda premjers Krišjānis Kariņš. Debates un runas vēl turpinājās.

Pēc sēdes Rimšēvičs strauji steidzās prom no valdības mājas, žurnālistiem veltot vien pāris minūtes sava laika. Viņš paspēja paziņot, ka pielaide valsts noslēpumam viņam īsti nav vajadzīga Latvijas Bankas vadīšanas darbā, kā arī akcentēja Eiropas Savienības tiesas lēmumu, kas atļāva viņam pildīt Bankas prezidenta pienākumus. Rimšēvičs izvairīgi atbildēja, vai šobrīd jūtas izolēts no politiskajiem procesiem apsūdzību dēļ, jo "jūs taču redzējāt" - valdība viņu sēdē uzņēma un ļāva izteikties. Vairāk par Rimšēviča darbīgo otrdienu skaties LTV sagatavotajā sižetā: