foto: Facebook
Toms Bricis pārtrauc atvaļinājumu, lai paziņotu: ziema tūlīt atgriezīsies
Supersiltā sestdiena ieskandina pavasari, tomēr mums priekšā arī auksta sala dienas.
2019. gada 16. februāris, 20:50

Toms Bricis pārtrauc atvaļinājumu, lai paziņotu: ziema tūlīt atgriezīsies

Jauns.lv

Tik silts 16.februāris pēdējoreiz bija 1990.gadā, videotiešraidē feisbukā, sēžot starp palmām, paziņoja tautā mīlētais laika ziņu vīrs Toms Bricis. Kolkā sestdien bija pat +13 grādu silts, un šādi laikapstākļi jau bija prognozēti iepriekš, skaidro Bricis.

"Ziema ir bijusi ļoti īsa," savā speciālizlaidumā no ārvalstīm saka Bricis, bet tas gan nenozīmē, ka esam sagaidījuši īstu un paliekošu pavasari. Bricis ir pārliecināts, ka ziema Latvijā vēl atgriezīsies, un tas notiks jau tūlīt. Lai arī meteoroloģiskais pavasaris ir iestājies, jau drīz atkal piedzīvosim salu, turklāt arī dienas laikā, ne tikai naktīs. Vienlaikus Bricis iepriecina siltuma cienītājus: pavasari varam uzskatīt par atnākušu, pat neraugoties uz gaidāmajām aukstajām dienām. Jau nākamās nedēļas nogale atkal solās būt silta. Vairāk skaties Briča Lsm.lv speciālizlaidumā:

Par siltumu šobrīd priecājas ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. Tallinā sestdien kā augstākā temperatūra fiksēti plus 9 grādi, bet Lietuvā - lai gan tā ir tuvāk dienvidiem - plus astoņi. Siltums ir aptvēris teju visu Eiropu, skaidro Bricis.