foto: LETA
Vilciena maršrutu Kijeva-Rīga līdz Tallinai varētu pagarināt vasaras sākumā
Vilciens.
2019. gada 8. februāris, 19:09

Vilciena maršrutu Kijeva-Rīga līdz Tallinai varētu pagarināt vasaras sākumā

Jauns.lv / LETA

Vilciena maršruts Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga varētu tikt pagarināts līdz Tallinai vasaras sākumā, paziņojusi Igaunijas dzelzceļa kompānija "Eesti Raudtee", kuras pārstāvji maršruta pagarināšanu apsprieduši ar kolēģiem no Ukrainas valsts dzelzceļa kompānijas "Ukrzaļiznicja"

"Mēs ar Ukrainas pusi tikāmies pagājušajā nedēļā. Ukrainas puse ir gatava pagarināt vilciena maršrutu līdz Tallinai, mēs esam sākuši izzināt sabiedrības interesi par šo projektu. Ja visas puses uzskatīs, ka tas sevi attaisnos, [pagarinātais] maršruts var tikt atklāts jau vasaras sākumā," ziņu aģentūrai BNS sacīja "EEsti Raudtee" sabiedrisko sakaru vadītāja Monika Lillesa.

Viņa teica, ka "Eesti Raudtee" konsultējas ar Dienvidigaunijas vietējām pašvaldībām, lai noskaidrotu ieinteresētības pakāpi un iespējamās pieturas.

Jau ziņots, ka 28.septembrī no Kijevas caur Minsku un Viļņu uz Rīgu reizi nedēļā sāka kursēt Ukrainas dzelzceļa formējuma starptautiskais pasažieru vilciens. Kopš 30.janvāra vilciens kursē reizi četrās dienās.

Jaunais vilciena maršruts tapis, sadarbojoties Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas dzelzceļa uzņēmumiem. Latvijas teritorijā tā operators ir "Latvijas dzelzceļa" (LDz) meitaskompānija SIA "LDz Cargo".

LDz atgādina, ka starp Latviju un Baltkrieviju pastāv vīzu režīms, tādēļ, šķērsojot šīs valsts teritoriju, piemēram, ceļā uz Ukrainu, var būt nepieciešama tranzīta vīza.