foto: LETA
Kozlovskis pēc jaunās valdības apstiprināšanas no iekšlietu ministra kļūs par Saeimas deputātu
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.
Politika
2019. gada 23. janvāris, 10:11

Kozlovskis pēc jaunās valdības apstiprināšanas no iekšlietu ministra kļūs par Saeimas deputātu

LETA

Pašreizējais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) pēc jaunās valdības apstiprināšanas kļūs par Saeimas deputātu, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja Saeima šodien apstiprinās Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību un Edgars Rinkēvičs (JV) saglabās ārlietu ministra amatu, tad Kozlovskis kļūs par deputātu Saeimā.

Rinkēvičs tika ievēlēts 13.Saeimā. Deputātam, kurš apstiprināts ministra amatā, ir iespēja uz ministra pilnvaru laiku nolikt deputāta mandātu. Ja deputāts noliek mandātu, viņa vietā Saeimā strādā tas cilvēks, kurš pirmais palicis "aiz svītras" konkrētajā vēlēšanu apgabalā.

Rinkēvičs ar sava padomnieka Mārtiņa Drēģera starpniecību aģentūrai LETA jau apliecināja, ka uz ministra pilnvaru laiku noliks parlamenta deputāta mandātu.

Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu rezultātiem kā nākamajam deputāta vieta pienāktos bijušajam izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim (JV), taču viņš pērn sāka darbu Eiropas Parlamentā, līdz ar to kā nākamais kandidāts uz Saeimas deputāta amatu ir Kozlovskis.

Kozlovskis Iekšlietu ministriju vada kopš 2011.gada 25.oktobra.

Jau ziņots, ka Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš. Iekšlietu ministra kandidāts šajā valdībā ir Sandis Ģirģens (KPV LV).