Prezidenta kanceleja: video ar Vējoni tapis spiestā kārtā, lai kliedētu baumas
"Teikšu tā, bijām spiesti ar ārstu atļauju noorganizēt videosesiju ar prezidentu, kas nebija veicināms pasākums. Šobrīd slimnīcā noteikta karantīna, prezidents atveseļojas pēc operācijas. Mēs lieki netraucētu bez šādas vajadzības," sacīja Puķītis.
Sabiedrība
2016. gada 2. februāris, 17:55

Prezidenta kanceleja: video ar Vējoni tapis spiestā kārtā, lai kliedētu baumas

Jauns.lv

Pēdējo dienu laikā par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa veselības stāvokli pēkšņi saplaukušas dažādas baumas, kuru avoti esot žurnālisti un to uzdotie jautājumi, kuros bieži vien arī ietverta jau aplama atbilde, uzskata Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Guntis Puķītis.

Puķītis Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā notikušajā preses brīfingā, kurā informēja par Vējoņa veselības stāvokli, norādīja, ka prezidents ir pie pilnas apziņas, kā arī spēj parakstīties un komunicēt ar tuviniekiem, Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem un ārstiem. "Viņš to dara, cik nosaka ārstu noteiktie ierobežojumi. Prezidents ir optimisma pilns," viņš sacīja.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs arī informēja, ka prezidents un viņa kundze aicina masu medijus ar cieņu un izpratni izturēties pret prezidenta atveseļošanās procesu un neveicināt nepamatotas spekulācijas par viņa veselības stāvokli, kā arī nevest maldināšanā sabiedrību par to.

Vaicāts par baumu avotiem, Puķītis norādīja, ka ir atsevišķu žurnālistu jautājumi, kuros jau ir iekļauta atbilde, kas esot aplama. Tāpat esot dažādi komentāri sociālajās vietnēs, tostarp "Twitter". "Bet īpaši aktīvi tas notiek pēdējās dienas laikā. Negribētu teikt, ka publikācijas, bet jautājumi, kuri jau satur atbildi," viņš sacīja, atturoties minēt konkrētu žurnālistu vārdus.

"Teikšu tā, bijām spiesti ar ārstu atļauju noorganizēt videosesiju ar prezidentu, kas nebija veicināms pasākums. Šobrīd slimnīcā noteikta karantīna, prezidents atveseļojas pēc operācijas. Mēs lieki netraucētu bez šādas vajadzības," viņš rezumēja.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta kanceleja publiskojusi video, kurā sasirgušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis pateicas Latvijas iedzīvotājiem un mediķiem par sniegto atbalstu.

Atrodoties slimnīcā, Vējonis pakāpeniski atsākšot veikt Valsts prezidenta pienākumus, teikts Vējoņa parakstītajā un Valsts prezidenta kancelejas izplatītajā paziņojumā, kas publicēts kancelejas mājaslapā.

Vējonis video redzams slimnīcas palātas gultā un pieslēgts pie intravenozās sistēmas.

"Mīļie Latvijas ļaudis, pagājušajā nedēļā esmu pārcietis sirds operāciju, lai veiktu korekcijas savā iedzimtajā sirdskaitē. Liels paldies Latvijas ķirurgiem, jo īpaši gribētu teikt paldies (Andrejam) Ērglim, (Romanam) Lācim, (Vladimiram) Harlamovam un pārējam medicīnas personālam, kas visu šo periodu snieguši man atbalstu. Īpaši tas ir svarīgi manā atveseļošanās periodā," norāda Vējonis.

"Vēlos pateikties visiem, arī jums, par to atbalstu, labajām domām, ko jūs sūtiet internetā. Šīs labās domas palīdz stiprināties, lai izietu cauri atveseļošanās procesam. Paldies jums, es jūs mīlu," teikts videovēstījumā.

Lai arī Vējonis atrodas slimības gultā, viņš regulāri sazinoties ar Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS), lai sekotu procesiem valstī. Prezidents ir pārliecināts, ka nākamajā nedēļā varēs apstiprināt jauno valdību.

Prezidents arī pateicās Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK) par prezidenta pienākumu veikšanu viņa slimības laikā.

Jau ziņots, ka mediķi Vējonim konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus, tāpēc valsts pirmajai personai 20.janvārī tika veikta sirds operācija, kuras laikā Stradiņa slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu. Operācijas gaitā infekcijas skartais sirds vārstulis tika aizstāts ar protēzi.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA