foto: LETA
“Rīgas siltums” iekļauts VID “Baltā saraksta” Zelta līmenī
AS"Rīgas Siltums" logo.
Runā Rīga
2019. gada 11. janvāris, 16:46

“Rīgas siltums” iekļauts VID “Baltā saraksta” Zelta līmenī

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

“Rīgas siltums” iekļauts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) “Baltā saraksta” Zelta līmenī, kas veicina ciešāku un efektīvāku sadarbību ar atbildīgiem nodokļu maksātājiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopš šā gada 1.janvāra “Baltā programmas” jeb Padziļinātās programmas dalībnieki atkarībā no to darbības apjoma tiek grupēti trijos līmeņos – zelta, sudraba un bronzas. Šobrīd programmas dalībniekiem ir pieejamas dažādas Valsts ieņēmumu dienesta sniegtās priekšrocības.

“”Rīgas siltums” vienmēr īstenojusi godīgu un atbildīgu uzņēmējdarbību. Esam attīstījuši uzņēmumu, rūpīgi ievērojot noteiktās likuma normas un disciplinēti nomaksājot visus valstī noteiktos nodokļus. Uzņēmums sociālajās apdrošināšanas iemaksās un iedzīvotāju ienākuma nodoklī kopā ik gadu nomaksā vairāk nekā 8 miljonus eiro. “Baltajā sarakstā” esam kopš tā izveides. Esam gandarīti, ka šobrīd tā darbība ir paplašinājusies, un tas ļauj mums izmantot programmas plašās priekšrocības” sacīja “Rīgas siltums” valdes locekle Birute Krūze.

Programmas priekšrocības ir saistītas ar saīsinātiem termiņiem, kādos programmas dalībnieki saņem VID atbildes un konsultācijas, PVN atmaksu, speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai ar akcīzes precēm, kā arī attaisnoto izdevumu atmaksu Zelta līmeņa uzņēmuma darbiniekiem. Tās attiecas arī uz parādu piedziņu, kases aparātu apkalpošanu un akcīzes nodokļa vispārējo nodrošinājumu. Priekšrocības atkarīgas no līmeņa, kurā uzņēmums iekļauts. 

Dalību attiecīgajā sadarbības programmas līmenī VID komersantam piedāvā automātiski, pamatojoties uz pirms tam VID informācijas sistēmās veikto izvērtēšanu.