foto: LETA
"Jaunā Vienotība" vairāk iegūtu, ja ZZS būtu koalīcijā, uzskata Kučinskis
Māris Kučinskis.
Politika
2018. gada 18. decembris, 08:31

"Jaunā Vienotība" vairāk iegūtu, ja ZZS būtu koalīcijā, uzskata Kučinskis

Jauns.lv / LETA

"Jaunā Vienotība" (JV), kuras premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš patlaban vada valdības veidošanas sarunas, būtu lielāka ieguvēja, ja koalīcijā paņemtu arī Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja aizejošās valdības Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš solīja, ka, nepaņemot ZZS koalīcijā, topošā valdība sev iegūs ļoti spēcīgu opozīciju, kas gan varētu nākt sabiedrībai par labu.

"Mēs esam visi ministri ievēlēti Saeimā ar visu zināšanu bagāžu, un es domāju, ka ļoti skrupulozi varēs salīdzināt un vērtēt, ko darīs jaunā valdība un ko nē. Tāda ir politika, katram politiķim ar to ir jārēķinās, ka ir laiciņš būt vadībā un laiciņš oponēt, skatoties, ko nepareizi dara pozīcija," norādīja premjers.

"Kaut gan es domāju, ka "Vienotība" vairāk iegūtu, ja mēs būtu koalīcijā," piebilda aizejošās valdības vadītājs.

Kā ziņots, Kariņš rosina valdību veidot bez ZZS, kā arī izveidot īpašu uzdevuma ministra amatu demogrāfijas jautājumos, bet tieslietu un aizsardzības ministriem piešķirt premjera biedru funkcijas.

Kariņš pirmdien žurnālistiem sacīja, ka līdz trešdienai, 19.decembrim, grib gūt pilnīgu skaidrību par to, vai partijas - Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV", "Attīstībai/Par" (AP) un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - piekrīt viņa piedāvātajam jomu sadalījumam, kā arī par konkrētiem ministru amatu kandidātiem.

Premjera amata kandidāts uzsvēra, ka, viņaprāt, valdībā būtu jāstrādā sešām partijām, proti, arī ZZS. Ja par to nav iespējams vienoties, Kariņš par labāku uzskata modeli, kur valdībā strādā jaunievēlētie politiskie spēki - JKP, AP un arī "KPV LV".

Ja Kariņš saņems no partijām atbalstu, tad viņš vērsīsies pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ar lūgumu nominēt viņu premjera amatam.