foto: LETA
"Attīstība/Par!" mudina pārējās partijas izstāties no Gobzema valdības sarunām
Apvienības "Attīstībai/Par" pārstāvis Juris Pūce.
Politika
2018. gada 7. decembris, 10:16

"Attīstība/Par!" mudina pārējās partijas izstāties no Gobzema valdības sarunām

Jauns.lv / LETA

Apvienības "Attīstībai/Par!" līderis Juris Pūce ir pārliecināts, ka premjera amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) valdība nevar tapt, mudinot pārējās partijas izstāties no šīm sarunām.

Pūce norādīja, ka apvienības vārdā aicina pārējās partijas būt drosmīgiem un neslēpties aiz atrunām par balsu skaitu, bet atzīt, ka pienācis laiks izstāties no sarunām par valdību ar cilvēku, kuram pēc viņa paustā ir "objektīvas, lielas reputācijas problēmas". "Spriežot pēc intervijas laikrakstā "Dienas Biznesā", aiz šī cilvēka muguras, neslēpjoties stāv Ainārs Šlesers," apgalvoja Pūce.

Savukārt "KPV LV" biedrus un deputātus viņš mudināja "neiet Šlesera marionetes pavadā", bet nekavējoties sākt darbu pie valdības izveides, par ko var vienoties Saeimas vairākums.

Iepriekš Gobzems izslēdza no sarunām apvienību "Attīstībai/Par!", savukārt apvienības biedru vairākums neatbalstīja iešanu Gobzema valdībā.

Kā ziņots, Gobzems piektdien iepazīstina partnerus ar "reālu plānu B" valdības izveidošana.

Vairākas sarunās iesaistītās partijas uzskata, ka vēl nav paveikti ļoti būtiski valdības izveidošanas priekšdarbi, tāpēc tās skeptiski vērtē iespēju tuvākajās dienās nonākt līdz Saeimas balsojumam par Gobzema veidojamo Ministru kabinetu.