Cietumā nonāk satrakojies taksists, kurš Parīzē par braucienu tūristiem lika maksāt bargu naudu
Sabiedrība
2018. gada 23. novembris, 15:45

Cietumā nonāk satrakojies taksists, kurš Parīzē par braucienu tūristiem lika maksāt bargu naudu

Jauns.lv

Kāds pāris no Taizemes nofilmējis, kā taksists Francijā par braucienu no Šarla de Golla lidostas līdz Parīzes centram pieprasījis no tūristiem 247 eiro. Parasti šis aptuveni 45 km garais brauciens maksā ap 50 eiro.

Video redzams, kā agresīvais šoferis cenšas no pāra izspiest naudu, aizslēdzot mašīnas durvis. Kamēr satrauktie pilsētas viesi mašīnā zvanījuši paziņai un arī policijai, taksists lielā ātrumā līkumojis pa ielām. Redzot, ka tiek filmēts, vīrietis sagrābis telefonu un iemetis ar to pasažierim pa seju.

Visbeidzot tūristi esot padevušies un piedāvājuši 180 eiro, par ko šoferis saniknojies un uzstājis maksāt 200 eiro. “Jūs man samaksāsiet,” viņš kliedzis, “Jūs samaksāsiet!!!” Lai beidzot tiktu laukā no bīstamā auto, pāris samaksājis prasīto naudu.

Par laimi neadekvātais šoferis un viss brauciens tika nofilmēts un tiesai bija pietiekoši daudz pierādījumu, lai taksistu aizturētu. Tiesā atklājies, ka trakais šoferis oficiāli nemaz nenodarbojas ar takša pakalpojumiem. Pēc tam, kad tiesa uzdeva viņam jautājumus par nodokļu nomaksu, viņš atbildējis, ka neko par to nezina, jo nemaz nav taksists.

Kopš 2016.gada Parīzē ir vienots tarifs, pēc kura jāvadās taksistiem. Aizturētais mēģinājis apmānīt pasažierus, uzstājot, ka summu skaita oficiāla aplikācija mobilajā telefonā.

Tiesa par tūristu apkrāpšanu nolēma piespriest šoferim 8 mēnešu cietumsodu, vēsta ziņu aģentūra BBC.