foto: REUTERS/SCANPIX
Tramps devis atļauju vajadzības gadījumā šaut uz imigrantiem, kas cenšas iekļūt ASV
Sabiedrība
2018. gada 23. novembris, 11:44

Tramps devis atļauju vajadzības gadījumā šaut uz imigrantiem, kas cenšas iekļūt ASV

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka vajadzības gadījumā ASV karavīri uz Meksikas robežas izmantos letālu spēku, lai apturētu imigrantus no nelikumīgas iekļūšanas valstī, ziņo "NBCnews".

"Ja būs vajadzība, viņi izmantos letālu spēku," sacījis prezidents Donalds Tramps. "Esmu to apstiprinājis. Ja tas būs nepieciešams. Es ceru, ka nepieciešamības nebūs."

foto: REUTERS/SCANPIX

Tramps arī norādījis, ka vajadzības gadījumā Mesikas un ASV robežu ir gatavs slēgt pilnībā.

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo apstiprinājis prezidenta sacīto, norādot, ka pastāv reālas briesmas migrantu drošībai un karavānām iekļūšana valstī atļauta netiks.

Labākas dzīves meklējumos: imigranti, kas neatlaidīgi cenšas iekļūt ASV

gallery icon
35

Pagājušajā nedēļā pie ASV un Meksikas robežas sāka ierasties liela daļa no Centrālamerikas nelegālo imigrantu karavānas, kura šķērso Meksiku.

Mēs beidzot esam sasnieguši Tihuanu. Nevaru sagaidīt, kad ieraudzīšu robežu. Tas ir ceļojums bez gala, taču Dievs ir mūs atvedis," sacīja kāda migrante no Hondurasas, kura ceļo ar diviem maziem bērniem.

Migrantu karavāna no Centrālamerikas ceļā uz ASV

Vairāk nekā 1000 cilvēku jau sasnieguši Meksikas pierobežas pilsētu Tihuanu.

gallery icon
88

ASV prezidents jau devis rīkojumu nosūtīt uz robežu aptuveni 5000 karavīru, lai neļautu nelegālajiem imigrantiem iekļūt ASV. Tramps arī apgalvojis, ka migrantu vidū ir noziedznieki un pat teroristi, bet nav sniedzis pierādījumus šiem apgalvojumiem.