Spēkā stājas 25% atlaide biļetēm 47 elektrovilcienu reisos darba dienās
foto: LETA
Sabiedrība

Spēkā stājas 25% atlaide biļetēm 47 elektrovilcienu reisos darba dienās

Jauns.lv / LETA

No šodienas atkal spēkā stājas 25% atlaide biļetēm 47 elektrovilcienu reisos darba dienās, aģentūrai LETA pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" pārstāve Agnese Līcīte.

Spēkā stājas 25% atlaide biļetēm 47 elektrovilcien...

Viņa norādīja, ka biļetes par zemāku cenu varēs iegādāties reisiem darbdienu vidū, domājot galvenokārt par cilvēkiem, kuri nav saistīti ar noteiktu darba vai mācību laiku un var brīvi plānot savu pārvietošanos. Atlaide 25% apmērā tiks piemērota reisiem no aptuveni plkst.9.30 līdz aptuveni plkst.15, tomēr katrā maršrutā konkrēti laiki atšķirsies. Atlaide tiks piemērota arī reisiem gadījumos, ja būs veiktas izmaiņas vilcienu kustības sarakstā.

Dienas vidus 25% atlaide biļetēm tiks piemērota deviņiem vilcieniem maršrutā Rīga-Skulte-Rīga, 11 vilcieniem maršrutā Rīga-Aizkraukle-Rīga, astoņiem vilcieniem maršrutā Rīga-Jelgava-Rīga un 19 vilcieniem maršrutā Rīga-Tukums-Rīga.

Biļetes vienam braucienam ar atlaidi varēs iegādāties gan "Pasažieru vilciena" biļešu tirdzniecības kasēs, gan kompānijas mājaslapā un mobilajā lietotnē, gan vilcienā pie konduktora kontroliera.

Vilcienu kustības sarakstos pie biļešu kasēm un pieturvietu informatīvajos stendos reisi, kuriem ir piemērota atlaide, būs atzīmēti ar zaļas krāsas zīmi. Arī mājaslapā un mobilajā lietotnē šie reisi būs atzīmēti ar 25% atlaides zīmi, un, iegādājoties e-biļeti, konkrētā maršruta cena jau būs norādīta ar 25% atlaidi.

Atlaides attiecīgajos maršrutos būs spēkā līdz 2019.gada 18.aprīlim.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.