Kāds būs pavasaris: sinoptiķi nāk klajā ar pirmajām nopietnajām prognozēm
Ziņas ir iepriecinošas - marts, aprīlis un maijs būšot siltāki nekā citkārt. Visticamāk, sniegpulkstenītes ieraudzīsim jau diezgan drīz.
Sabiedrība
2016. gada 23. februāris, 08:11

Kāds būs pavasaris: sinoptiķi nāk klajā ar pirmajām nopietnajām prognozēm

Jauns.lv

Siltai ziemai Austrumeiropā sekos silts pavasaris, lai gan neizpaliks tradicionālie aukstuma viļņi, prognozē "The Weather Company".

Decembrī un februārī Eiropā piedzīvoti silti, mitri un vējaini laikapstākļi, un šāda sinoptiskā situācija dominējusi pēdējās trīs ziemas. "Ir pazīmes, ka martā Ziemeļeiropā ieplūdīs arktiskās gaisa masas, bet to ietekme, visticamāk, nebūs tik izteikta kā janvārī," prognozē kompānijas galvenais meteorologs Tods Kravfords.

"Mūsu prognoze paredz, ka lielu pavasara daļu kontroli pār laikapstākļiem noturēs siltā rietumu plūsma, ar atsevišķiem īslaicīgiem aukstuma viļņiem."

"Ja Eiropas dienvidrietumos pavasarī turpināsies sausums, mēs uztraucamies, ka tas var nozīmēt karstu vasaru daudzviet Dienvideiropā," norāda Kravfords.

"The Weather Company" prognozē, ka pavasaris - marts, aprīlis un maijs - visā Eiropā, izņemot Britu salas, būs siltāks nekā ierasts. Lielākā gaisa temperatūras pozitīvā novirze no normas prognozēta Austrumeiropā.

Savukārt kompānija "AccuWeather" paredz, ka Skandināvijā un daļēji arī Baltijas valstīs pavasaris kopumā būs vēss. Tiek prognozēts, ka Skandināvijā dominēs aukstas gaisa masas, kas dažkārt ieplūdīs Baltijas valstīs. Līdz ar to arī Latvijā iespējamas lielas temperatūras svārstības un sniegputeņi martā un aprīlī.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA