foto: Evija Trifanova/LETA
Gulbenes novadā ezerā noslīcis cilvēks
Ezerā bija pamanīta laiva, kurā neatrodas neviens cilvēks.
112
2018. gada 21. septembris, 09:10

Gulbenes novadā ezerā noslīcis cilvēks

LETA

Vakar Gulbenes novada Stradu pagastā glābēji no ezera izcēluši noslīkušu cilvēku, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.10 tika saņemts izsaukums uz Stradu pagastu, kur ezerā bija pamanīta laiva, kurā neatrodas neviens cilvēks. Glābēji piepeldēja pie laivas un konstatēja, ka starp laivu un airi ūdenī atrodas cilvēks. Glābēji noslīkušo cilvēku izcēla krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Ap plkst.18 glābēji steidzās uz Salas pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot automašīnas skaņas signālus, cilvēkam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Savukārt palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar glābēji Skanstinieku ielā Rīgā no koka nocēla kaķi, bet Rēzeknes novada Ozolaines pagastā notvēra degvielas uzpildes stacijā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā.

Ugunsdzēsības jomā VUGD vakar aizvadījis salīdzinoši mierīgu diennakti - lai arī dzēsti 32 ugunsgrēki, cilvēki tajos necieta.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siltumizolācija, celms, skaidas, sausā zāle, koki, kūdra, krūmi, malka, meža zemsedze, elektrības vadi, būvmateriāli, kravas automašīna, dārza māja, malkas šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Rēzeknes novada Silmalas pagastā, kur divu hektāru platībā dega salmi.