foto: Austra Helēna Žaggere/LETA
"Sadales tīkls" Dziesmu un deju svētku laikā strādās pastiprinātā režīmā
Augstsprieguma līnija Mežciemā.
Sabiedrība
2018. gada 3. jūlijs, 13:49

"Sadales tīkls" Dziesmu un deju svētku laikā strādās pastiprinātā režīmā

LETA

AS "Sadales tīkls" šonedēļ notiekošo Dziesmu un deju svētku laikā strādās pastiprinātā režīmā, informēja uzņēmumā.

Svētku laikā uzņēmums vairāk nekā 100 pasākumu norises un dalībnieku apmešanās vietās rūpēsies par drošu elektroenerģijas piegādi un nepieciešamības gadījumā organizatoriem sniegs operatīvās palīdzības atbalstu, lai visas nedēļas garumā notiekošie svētku pasākumi, mēģinājumi, koncerti un publiskā svētku skatīšanās noritētu veiksmīgi.

Ievērojot svētku organizatoru drošības prasības, "Sadales tīkls" iepriekš apstiprinājis iesaistītā tehniskā personāla un transporta vienību sarakstu, lai operatīvi apkalpotu elektroietaises lielākajās pasākumu norises vietās Mežaparka Lielajā estrādē, stadionos "Skonto" un "Daugava", "Arēna Rīga", Dailes teātrī un citviet. Tāpat uzņēmums ar Latvijas Nacionālo kultūras centru saskaņojis rīcības plānu gadījumiem, ja kādā no svētku norises vietām būs nepieciešama "Sadales tīkls" operatīva iesaistīšanās, kā arī noteiktas kontaktpersonas sadarbības jautājumu risināšanai.

"Sadales tīkla" operatīvā izbraukumu brigāde deju lieluzveduma "Māras zeme" un noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" laikā klātienē nodrošinās tehnisko atbalstu. Vienlaikus "Sadales tīkls" pārskatījis šonedēļ Rīgā plānotos elektrotīkla remontdarbus, lai tie neietekmētu svētku norisi.

Ņemot vērā, ka laika apstākļi nedēļas garumā būs mainīgi, bet nedēļas sākums drēgns un mitrs, "Sadales tīkls" aicina ievērot elektrodrošības noteikumus, īpaši svētku dalībnieku apmešanās vietās. Minētā iemesla dēļ, uzņēmums šonedēļ pievērsīs īpašu uzmanību organizatorisko darbu un dalībnieku apmešanās vietu elektroapgādei teju 70 Rīgas mācību iestādēs.

Uzņēmumā atgādināja, ka visbiežāk pieļautās kļūdas lietainā laikā ir pārslogoti pagarinātāji, nepārbaudītas tējkannas, kuras tiek intensīvi izmantotas, apģērba žāvēšana uz sildītājiem bez uzraudzības, kā arī ārpus telpām izmantoti pagarinātāji, kuri nav paredzēti lietošanai mitros laika apstākļos. Minētie gadījumi palielina risku, ka kāds var gūt elektrotraumu, tādēļ "Sadales tīkls" aicina ikvienu svētku dalībnieku domāt un rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību elektroiekārtu tuvumā.

"Sadales tīkls" ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators, un tā vienīgais īpašnieks ir valstij piederošā energokompānija "Latvenergo".

Kā ziņots, līdz 8.jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē.