foto: LETA
Zināms, uz kuriem Dziesmu svētku pasākumiem vēl nopērkamas biļetes
XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieku gājiens.
Kultūra
2018. gada 2. jūlijs, 17:06

Zināms, uz kuriem Dziesmu svētku pasākumiem vēl nopērkamas biļetes

LETA

Joprojām ir pieejamas biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku bērnu vokālo ansambļu uzvedumu "Vilkam tāda dvēselīt" un Latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncertu, liecina informācija "Biļešu paradīzes" mājaslapā.

Latviešu vokālsimfoniskās mūzikas koncerts 5.jūlijā izskanēs "Arēnā Rīga", un uz to biļetes izpirktas vienīgi desmit un 15 eiro kategorijās. Savukārt bērnu vokālo ansambļu uzvedumi "Vilkam tāda dvēselīt" Dailes teātrī notiks 7.jūlijā plkst.12 un 16. Uz šo pasākumu biļetes pieejamas visās cenu kategorijās no diviem līdz desmit eiro.

Dziesmu un deju svētku atklāšanas dienas noslēgums - emocionāls un sirsnīgs koncerts dalībniekiem

gallery icon
268

Tāpat oficiāli biļetes vēl pieejamas uz latviešu tautas tērpu skati, kas 5.jūlijā plkst.19 notiks kinoteātrī "Splendid Palace".

Vokālsimfoniskās mūzikas koncerta programmā skanēs latviešu komponistu Jurjānu Andreja, Jāņa Ivanova, Jāzepa Vītola, Lūcijas Garūtas, Tālivalža Ķeniņa, Alfrēda Kalniņa, Emīla Dārziņa, Artura Maskata, Zigmara Liepiņa opusi, kā arī Ērika Ešenvalda jaundarbs korim, orķestrim un koklēm. "Vokālsimfoniskās mūzikas koncerti ir tradicionāla dziesmu svētku sastāvdaļa - tā ir vēl viena svētku krāsa, kurā spoži iemirdzas Latvijas labāko amatieru un profesionālo kolektīvu kopkoris, profesionālo orķestru un solistu balsu spēks," gaidāmo priekšnesumu aprakstīja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Savukārt uzveduma "Vilkam tāda dvēselīt" programmu oriģināldziesmām, instrumentāliem jaundarbiem, kā arī intermēdijām komponējuši Andris un Reinis Sējāni. "Bērnu vokālie ansambļi no visas Latvijas izdzied stāstu par divām atšķirīgām pasaulēm - cilvēkiem un vilkiem. Tas ir stāsts par attiecībām, cilvēcību un vēlmi sadzirdēt sevi un citus. Tas aicina izjust, pārdzīvot, domāt un caur vilcēna dzīvi spēt labāk saprast savējo," teikts uzveduma aprakstā.

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens: Latgales, Zemgales, Rīgas un diasporas kolektīvi

Simtgades Vispārējo Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens

gallery icon
298

Cilvēki deju lieluzveduma "Māras zeme" un svētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" biļetes neoficiāli tirgo internetā, piemēram, sludinājumu portālā "ss.com" un sociālajā tīklā "Facebook". Cenas biļetēm uz svētku centrālajiem pasākumiem ir dažādas - sākot no 30 eiro līdz pat 250 eiro par vienu biļeti. Tāpat cilvēki publicējuši sludinājumus biļešu maiņa.

Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens: Vidzemes un Kurzemes kolektīvi

Vispārējo Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens

gallery icon
128

Līdz 8.jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki, kuru programmā iekļauti 65 pasākumi. No tiem 44 pasākumi ir bezmaksas.

Jau vēstīts, ka 3.martā, plkst.11 tika sākta vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumu biļešu tirdzniecība. To saskaņā ar LNKC pērn sarīkotā iepirkuma konkursa rezultātiem nodrošina SIA "Biļešu paradīze".

Biļešu tirdzniecības pirmajā dienā tika saņemts vairāk nekā miljons pieprasījumu pēc apmēram 95 000 biļešu, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Savukārt 6.jūnijā tirdzniecībā tika nodotas kopskaitā 2083 papildu biļetes uz svētku lieluzveduma "Māras zeme" un noslēguma "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājumiem un koncertiem, kā arī vēl deviņiem pasākumiem. Iepriekš šīs biļetes bija paredzētas mākslinieciski tehniskajai rezervācijai. Visas papildu biļetes tika izpārdotas pāris dienu laikā.