foto: LETA
Tieslietu ministrija kā Nezinītis uz Mēness: neko nezinot par Martinsona iesaisti kriminālprocesos
Māris Martinsons.
Viedokļi
2018. gada 7. jūnijs, 12:44

Tieslietu ministrija kā Nezinītis uz Mēness: neko nezinot par Martinsona iesaisti kriminālprocesos

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam virzītājam kandidātam Mārim Skujiņam jaušama saistība ar politiķiem pietuvināto, skandālos un dažādu tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā nonākušo Māri Martinsonu. Ņemot vērā publiski gaismā nākušās ziņas, tikai tagad tiks pārvētīts vai Skujiņam ir vai nav bijuši saikne ar sabiedrībā toksisko uzņēmēju Martinsonu.

Paralēli VID ģenerāldirektora virzīšanas procesam un citiem ar Martinsonu saistītajiem skandāliem ar tiesībsargājošajām iestādēm, Martinsona sieva Marika Martinsone turpina strādāt Tieslietu ministrijas paspārnē, ieņemot ministrijā augsto Starptautiskās sadarbības departamenta direktora vietnieka amatu.

Jauns.lv vērsās pie Tieslietu ministrijas pēc skaidrojuma par Martinsona sievas nodarbinātību. Cita starpā lūdzām sniegt ministrijas skaidrojumu par publiskajā telpā plaši atspoguļoto informāciju par Martinsona iesaistīšanos dažādos kriminālprocesos un vai tas neietekmē Tieslietu ministrijas reputāciju.

Rezultātā saņēmām pārsteidzošu atbildi: “Tieslietu ministrijai nav iesniegta kompetento iestāžu informācija par to, ka pret ministrijas amatpersonas M. Martinsones laulāto ir ierosināts kāds kriminālprocess.” Vienlaikus norādot, ka Jauns.lv uzdotajam jautājumam par reputācijas riskiem Tieslietu ministrijas ieskatā nav pamata.

Tātad, izrādās, ka Tieslietu ministrija nekā nezin par Martinsona iesaisti dažādos kriminālprocesos un ir kā Nezinītis uz Mēness, lai gan, piemēram, Korupcijas un novēršanas biroja (KNAB) vadītājs Jēkabs Straume publiski medijos ir apliecinājis, ka skandalozajā Rimšēviča lietā tieši Martinsons ir viens no aizdomās turētajiem par iespējamiem kriminālpārkāpumiem, pie tam šī gada februārī konkrētā kriminālprocesa ietvaros KNAB Martinsonu aizturēja. Pie tam, KNAB valdības ministrus slēgtajā sēdes daļā informēja par attiecīgo kriminālprocesu, tādējādi tas neliedza Tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam uzdot KNAB vadītājam precizējošus jautājumus par Martinsonu un tā iesaisti kriminālprocesā, vienlaikus zinot, ka Martinsona sieva ir Tieslietu ministrijas augsta amatpersona un ka viņas nodarbinātība tajā varētu kaitēt ministrijas reputācijai.

Par Martinsona iesaisti dažādos kriminālprocesos vēsta un ir vēstījuši teju visu masu mediji bez izņēmuma, par to ir izteikušās dažādas amatpersonas, tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji, skaidrojumus sniedzis ir pats Martinsons un  ar viņu saistītās personas. Tomēr izrādās, ka Tieslietu ministrijas ieskatā, iespējams, visa šī informācija ir apšaubāma, savā skaidrojumā norādot, ka  “tas, cik objektīvi masu informācijas līdzekļi atspoguļo informāciju, ir atkarīgs no šo masu informācijas līdzekļu žurnālistu profesionalitātes un ētikas līmeņa.”

Tātad, kamēr pie visa vainīgi žurnālisti, viņu profesionalitāte un ētika, nevis Martinsona paša rīcības sekas, tikmēr, Martinsona sieva turpina “čakli” strādāt Tieslietu ministrijā, par ko sabiedrība arī tiks informēta.