foto: LETA
Dziesmu un deju svētki ienāk maratonā
"Lattelecom" Rīgas maratons.
Sabiedrība
2018. gada 15. maijs, 14:30

Dziesmu un deju svētki ienāk maratonā

Jauns.lv

Lattelecom Rīgas maratonā, kas 19.-20. maijā notiks Latvijas valsts simtgades zīmē, par svētku sajūtu gadās arī īpaša Dziesmu un deju svētku aleja Brīvības un Stabu ielas krustojumā.

Dalībnieku un līdzjutēju tūkstošus Alejā priecēs vairāk nekā 400 koristu virsdiriģenta Ginta Ceplenieka vadībā. Līdzjutēji un dalībnieki maratona svētkus tiek aicināti izbaudīt arī kopā ar Simtgades goda sardzi pie Brīvības pieminekļa un Karogu alejā pie Ministru Kabineta, tet enerģijas punktos visā trasē, kā arī grandiozā Helio finiša šovā ar vadošo Latvijas mūziķu piedalīšanos 11. novembra krastmalā.

Par dziesmotāko atbalstu maratona vēsturē šogad rūpēsies Dziesmu un deju svētku aleja Brīvības un Stabu ielas krustojumā, kur skrējējus un līdzjutējus izklaidēs vairāk nekā 400 koristu liela izlase. Koncertprogramma, kuru vadīs un diriģēs Gints Ceplenieks, Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta virsdiriģents, ietvers jestrākās, populārākās un emocionālākās Dziesmu un deju svētku repertuāra dziesmas, tādēļ gan dalībnieki, gan līdzjutēji aicināti no sirds dziedāt līdz!

Dziesmu svētku alejas koncertprogrammu koristi izdziedās trīsreiz. Vispirms no 9.15 līdz 10.15, izklaidējot maratona un pusmaratona dalībniekus, no 12.40 – 13.40 par godu 10 km distances dalībniekiem, bet no 14.10 līdz 15.10 – par prieku masveidīgākās 6 km distances dalībniekiem. 

Simtgades goda sardze pie Brīvības pieminekļa
Iemīļota līdzjušanas vieta skrējiena trasē ir Brīvības piemineklis – arī šoreiz pie Brīvības pieminekļa simtiem tautas deju dejotāju izvietosies simboliskā “Simtgades goda sardzē”, lai uzmundrinātu ikvienu dalībnieku un līdzjutēju. 

Izvēloties sev tīkamāko līdzjušanas vietu Rīgā, organizatori iesaka izmantot Lattelecom Rīgas maratona aplikāciju, kurā atradīsiet pilnu pasākuma programmu un laikus. Arī sava skrējēja atrašanās vietai trasē visērtāk sekot Lattelecom Rīgas maratona aplikāciju, lejuplādējiet savos, kā arī radu un draugu telefonos. Aplikācija ir bez maksas un pieejama gan iTunes Store, gan Google Play Store. Savukārt no datoriem sekot līdzi varēsiet, apmeklējot mājas lapu www.uzmundrini.lv.