Tava izglītība
2018. gada 9. maijs, 10:01

Latvijas skolēni izcīna 3 bronzas medaļas Baltijas informātikas olimpiādē

Jauns.lv / LETA

Latvijas skolēni izcīnījuši trīs bronzas medaļas Baltijas informātikas olimpiādē, ziņo Valsts izglītības satura centrā.

Olimpiāde norisinājās Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā, un tajā piedalījās 60 skolēni no desmit valstīm. Latviju šajā olimpiādē pārstāvēja seši jaunieši.

Bronzas medaļas ieguva Rīgas 88.vidusskolas skolēns Eduards Gaņkins, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas vidusskolas "Premjers" skolēns Iļja Čaikovskis un Jūrmalas Valsts ģimnāzijas audzēknis Roberts Leonārs Svarinskis. Šogad olimpiādē uzvarēja skolēns no Lietuvas, savukārt otro un trešo vietu ieņēma Somijas jaunie programmētāji.

Olimpiādes uzdevumu risināšana notika divas dienas, katrā no tām jauniešiem piecu stundu laikā bija jāatrisina organizatoru sagatavotie uzdevumi. Sacensībās programmētāji varēja izmantot vairākas programmēšanas valodas - C++, Java, Pascal un Python.

Pagājušajā gadā Baltijas informātikas olimpiādē Latvijas skolēni izcīnīja pilnu medaļu komplektu. Šīs sacensības notiek katru gadu kopš 1995.gada. Iniciatīva sākās kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas projekts, un sākotnēji olimpiādēs piedalījās tikai šo trīs valstu dalībnieki. Pirmā Baltijas informātikas olimpiāde notika Tartu (Igaunijā) 1995.gadā, un Latvijas izlase ir piedalījusies visās notikušajās olimpiādēs.

Šī olimpiāde ir svarīgs posms, gatavojoties Pasaules informātikas olimpiādei, kas septembrī norisināsies Japānā.

Tēmas