Sabiedrība
2018. gada 21. marts, 07:24

Šorīt gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -9 grādiem; sinoptiķu prognozes Lieldienām nav pārāk iepriecinošas

Jauns.lv / LETA

Agrā trešdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -2..-3 grādiem Daugavpils apkaimē līdz -7 grādiem daudzviet Kurzemē un -8..-9 grādiem Vidzemē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Deviņu grādu sals reģistrēts Rūjienas pusē.

Mākoņi daļēji sedz debesis, vietām nedaudz snieg. Pūš mērens ziemeļvējš.

Rīgā mākoņu kļūst mazāk, pūš ziemeļu, ziemeļrietumu vējš 4-10 metru sekundē, gaisa temperatūra -4..-5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija 0..+5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.martā bija +22 grādi Grieķijā un +26 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -31 grāds Somijas austrumos un -40 grādu Krievijas ziemeļos.

Vietām apgrūtināta braukšana

Sniega un apledojuma dēļ šorīt ir apgrūtināta braukšana pa vairākiem valsts galveno autoceļu posmiem Latvijas dienvidu, dienvidaustrumu daļā, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" apkopotā operatīvā informācija.

Braukšanas apstākļi plkst.7 bija apgrūtināti pa Liepājas šoseju posmā no Kalnciema pagrieziena līdz Apšupes krustojumam, pa Jelgavas šoseju visā garumā, pa Daugavpils šoseju no Lielvārdes līdz Nīcgalei, pa autoceļu Tīnūži-Koknese posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei, pa autoceļu Pļaviņas-Madona-Gulbene posmā no Aiviekstes līdz Madonai, kā arī pa autoceļu Jēkabpils-Rēzekne-Ludza posmā no Jēkabpils līdz Varakļāniem.

Savukārt pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Liepājas, Limbažu, Ogres, Valkas, Ventspils un Valmieras apkārtnēs.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 127 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti ievērot piesardzību un izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Lieldienas var būt vēsākas par Ziemassvētkiem

Turpmākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā nedaudz paaugstināsies, bet nākamnedēļ, visticamāk, atkal kļūs aukstāks, vēsta "Global Forecast System" prognoze.

Ceturtdien, 22.martā, debess lielāko daļu segs mākoņi, vietām arī nedaudz snigs un līs, pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +1..+6 grādiem.

Naktī uz piektdienu daudzviet valstī gaidāms neliels sniegs, bet dienā, uzspīdot saulei, termometra stabiņš pakāpsies vairākus grādus virs nulles.

Sestdien pēc vēsas nakts, kad sals Vidzemē un Latgalē var sasniegt -10 grādu, saule gaisu sasildīs līdz +2..+7 grādiem, un svētdien kļūs vēl nedaudz siltāks.

Atbilstoši pašreizējai prognozei nākamās nedēļas sākumā Latviju šķērsos ciklons un nokrišņi, pēc tam ieplūdīs arktiskās gaisa masas. Lieldienas var izrādīties aukstākas nekā 2017.gada Ziemassvētki, kad gaisa temperatūra sasniedza +7 grādus.