foto: Publicitātes foto
Aicina uz izstādi un koncertiem “Visas taisnības”: tā būs Imanta Ziedoņa un Raimonda Paula jauna satikšanās 70. gadu atmosfērā
Koncertus “Visas taisnības” veidojusi muzikālā apvienība — mūziķis Raimonds Gusarevs un DJ Monsta, kuri piešķīruši pavisam jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmām ar Imanta Ziedoņa vārdiem.
Kultūra
2018. gada 26. februāris, 14:50

Aicina uz izstādi un koncertiem “Visas taisnības”: tā būs Imanta Ziedoņa un Raimonda Paula jauna satikšanās 70. gadu atmosfērā

Jauns.lv

Šajā nedēļas nogalē no 2. līdz 4. martam ikviens tiek aicināts apmeklēt muzikālu jaunrades projektu — izstādi un koncertus “Visas taisnības”, kas atainos Raimonda Paula un Imanta Ziedoņa satikšanos pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu nogalē no jauna skatu punkta, portālu Jauns.lv informē projekta pārstāvji.

Izstāde būs pieejama bez maksas visas dienas no plkst. 12.00 līdz 18.00, bet koncertu apmeklētājiem no plkst. 18.00. Muzikālais projekts “Visas taisnības” notiks RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O6, Durbes ielā 4 (ieeja no Aisteres ielas 2), Rīgā.

Izstādē būs iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa muzeja veidoto skatījumu uz kultūru 20. gadsimta 70. gadu otrajā pusē,  kad tapis Raimonda Paula dziesmu cikls ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Izstādes saturu veido Ziedoņa muzeja un pieaicināto pētnieku komandas atklājumi par Imanta Ziedoņa un Raimonda Paula daiļradi un būtiskākajiem laikmeta kontekstiem literatūrā, mūzikā un kultūrā kopumā.

foto: Publicitātes foto
Mūziķis Raimonds Gusarevs.

Izstādes laikā darbosies kafejnīca, kurā varēs sajust 70. gadu atmosfēru un, kurā, uzrādot pensionāru apliecību, varēs iegādāties īpaši Senioriem sagatavotu piedāvājumu.

Savukārt koncertus “Visas taisnības” veidojusi muzikālā apvienība — mūziķis Raimonds Gusarevs un DJ Monsta, kuri piešķīruši pavisam jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmām ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Koncertos uzstāsies Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” mūziķi un draugi: Goran Gora, Jānis Strapcāns, Renārs Kaupers, Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs un DJ Monsta, Edavārdi, Elizabete Vētra, u.c.

Koncertu norises vietā būs iespēja iegādāties arī mūzikas albumu “Visas taisnības”, par ko viens no tā autoriem Raimonds Gusarevs saka: “Šī ir unikāla iespēja - strādāt ar R. Paulu un I. Ziedoni vienlaicīgi. Tā ir liela atbildība, jo jāatrod balanss svaru kausos starp mūziku un dzeju. Liels prieks, ka šī projekta ietvaros bija iespēja sadarboties ar DJ Monsta. Arī visi iesaistītie mūziķi izpildīja savu mājasdarbu lieliski, tādēļ iesaku katram klausītājam novērtēt to, kā šīs dziesmas caur savu prizmu ir izlaidis katrs mūziķis. Bija ļoti interesanti vērot, cik lielā mērā viņi bija gatavi izkāpt no savas komforta zonas un cik pārsteidzoši tālu viņi galu galā izkāpa. Tas bija negaidīti labi, paldies!”

“Visas Taisnības” albumu ir iespējams noklausīties interneta straumēšanas vietnē “Spotify” - http://ej.uz/visastaisnibas_albums.

foto: Publicitātes foto
DJ Monsta.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties ekase.lv un bilesuserviss.lv mājaslapā un biļešu kasēs visā Latvijā. Biļešu cenas – 15 EUR, senioriem, skolēniem un skolotājiem - ISIC un ITIC karšu īpašniekiem, uzrādot apliecību – 15% atlaide. Koncerta apmeklētāji gaidīti no 18.00, lai baudītu izstādi. Koncertu sākums plkst. 20.00.