Runā Rīga
2018. gada 15. februāris, 14:06

Tikšanās ar lietuviešu rakstnieku Simonu Simonenkovu

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

22. februārī plkst. 16.00 RCB filiālbibliotēka “Vidzeme” (Brīvības gatve 206) aicina uz tikšanos ar lietuviešu rakstnieku Simonu Simonenkovu, grāmatas «Человек с собачкой» (Cilvēks ar sunīti) autoru un grāmatas tulkotāju un redaktori Inesi Rozi.

Visi šai pasaulē mēģina kaut ko saprast, ieraudzīt kaut ko tajā apkārtnē, kuru viņi sauc «pasaule»… Lielākā daļa cilvēku ir tādi. Viņi savā uztverē ir sīkas radības plašajā Visumā, kaut kas mazs un pārejošs, kas pēc sevis neatstāj nekādu pēdu...

Taču ir arī citi, kuri meklē atbildes sevī. Viņi saprot, ka visa pasaule ir nevis ārpusē, bet mūsos pašos, un ieraudzīt to traucē nekas cits, kā vien dzīvnieciskā daba... Tāpēc spēja ieraudzīt sevī šo dzīvniecisko dabu paver visus vārtus sevis paša izzināšanas ceļā.

Tā es biju vērojis savu sunīti Morku un tas palīdzēja man atrast sevī tādas pašas dzīvnieciskās īpašības. Tas bija amizanti – jo es taču uzskatīju sevi par “cilvēku”...Vērtību pārvērtēšana, aplūkojot sevi no cita skatu punkta, atver citu vīziju. Tas, ka agrāk bija nesatricināms, stabils un saprotams, zaudēja jebkādu jēgu. Tad atnāk kaut kas jauns, kas ļauj iespēju atrast savā iekšējā pasaulē jaunu saikni, kur var uzdot jautājumus un saņemt atbildes.

Tēmas