Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pazudušo divgadnieku Lietuvā meklē 7 km garās upes dzelmē
foto: Bezvests.lv
Meklēšanas vieta.

Pazudušo divgadnieku Lietuvā meklē 7 km garās upes dzelmē

Jauns.lv

Lietuvā, netālu no Paņevežas, vēl joprojām tiek meklēts divus gadus vecs bērns, kas pazuda pirms nedēļas. Lietuvas policijas meklēšanas darbi nav devuši vajadzīgos rezultātus un kaimiņvalsts policisti caur Latvijas policiju – īpaši smagu noziegumu atklāšanas nodaļu – vērsās pēc palīdzības pie brīvprātīgajiem no Latvijas pazudušo cilvēku meklēšanas organizācijas Bezvests.lv, vēsta organizācija.

Pazudušo divgadnieku Lietuvā meklē 7 km garās upes...

Brīvprātīgo organizācijas vadītājs Aleksandrs Faminskis pastāstīja, kā veicās ar meklējumiem. Meklējumos piedalās astoņi organizācijas brīvprātīgie, to skaitā arī trīs zemūdens akustisko kameru un robota operatori – Andrejs Čerņavskis, Romāns Kačkāns, Kaspars Blušs (viņi regulāri piedāvā šo unikālo aparatūru meklējumiem zem ūdens), kā arī brīvprātīgie Sandra Miķelsone, Valdis Skultiņš, Vladislavs Antoņuks un Oļegs Beļakovs” stāsta Bezvests.lv vadītājs Aleksandrs Faminskis.

Arī cilvēki no Latvijas nodibinājuma "Bezvēsts.lv" trešdien devušies uz Paņevežu rajonu Lietuvā, kur jau septīto dienu neizdodas atrast pazudušu mazuli.

Bezvēsts.lv Lietuvā meklē pazudušo 2 gadus veco mazuli

Arī cilvēki no Latvijas nodibinājuma "Bezvēsts.lv" trešdien devušies uz Paņevežu rajonu Lietuvā, kur jau septīto dienu neizdodas atrast pazudušu mazuli.

Ar vienu laivu upes virsmu un krastus apseko kinologi. Otrā laivā brauc hidrolokatoru un zemūdens iekārtu operatori. Aizdomīgajās vietās tiek izlikti karodziņi. Vietas, kur tie sakrīt gan kinologiem, gan iekārtu operatoriem, tiek aplūkotas daudz pamatīgāk ar jutīgas aparatūras palīdzību,” paskaidroja Bezvests.lv vadītājs Aleksandrs Faminskis. „Upe ir ļoti gara, stiepjas 7 kilometru garumā, līdz plkst. 16 mēs paspējām apsekot tikai divus kilometrus. Plānojam veikt meklēšanas darbus līdz tumsai,” turpināja A.Faminskis.

Lietuvas policija, glābēji un brīvprātīgie turpina meklēt pazudušo divgadīgo bērnu, kuru vecāki un policija nespēj atrast jau astoto dienu kopš 2018.gada 31.janvāra. Blakus pazudušā mazuļa ģimenes mājoklim atrodas upe, kuras garums ir 7 kilometri. Neskatoties uz salu, upe vēl joprojām nav aizsalusi un brīvprātīgie ar speciālās aparatūras palīdzību, ar divām Lietuvas ugunsdzēsēju un glābēju laivām, apseko upes dibenu. Policija neizslēdz iespēju, ka mazulis varēja aizskriet prom un traģiski iet bojā.