foto: Zane Bitere/LETA
Vairākums iedzīvotāju atbalsta Rīgas domes piedāvājumu par papildus stundām mazākumtautību skolās
Klase Rīgas skolā.
Runā Rīga
2017. gada 7. decembris, 15:19

Vairākums iedzīvotāju atbalsta Rīgas domes piedāvājumu par papildus stundām mazākumtautību skolās

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Ideju, ka Rīgas dome varētu piedāvāt mazākumtautību bērniem vidusskolā papildus stundas mazākumtautību valodās (krievu vai citās), kopumā atbalsta 67%, bet noraida 23% rīdzinieku, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

Rīgas domes  priekšlikumu par papildus stundām dzimtajā valodā  atbalsta 81% nelatviešu  un 48% latviešu, bet noraida tikai 11% nelatviešu un 39% latviešu.  Neitrāla attieksme šajā jautājumā ir 4% mazākumtautību pārstāvju  un 12% latviešu.

No rīdziniekiem, kam pašlaik bērni apmeklē mazākumtautību skolas, šādu risinājumu atzinīgi vērtē  86% vecāku, 5% ir neitrālā attieksme, kritisks viedoklis ir 7%. Viennozīmīgs atbalsts ir arī respondentu grupā, kam bērni mazākumtautību skolas apmeklējuši pēdējo 5 gadu laikā – par papildus stundām ir 81% vecāku.

Savukārt respondentu grupā, kas paši agrāk  ir mācījušies mazākumtautību skolā, atbalstu Rīgas domes piedāvājumam pauž 71% aptaujāto, bet respondentu grupā, kam pēdējo 5 gadu laikā nav bijusi tieša saskare ar mazākumtautību skolām – 63%.

Aptauju veica sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, decembra sākumā  izjautājot 882 rīdziniekus.