Kaimiņš par notiekošo politikā: ir sācies žurku skrējiens
foto: LETA
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš.
Politika

Kaimiņš par notiekošo politikā: ir sācies žurku skrējiens

Kasjauns.lv

"Tagad, kad budžets ir pieņemts, ir sācies žurku skrējiens," Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot politiķu "migrēšanu" starp partijām. 

Kaimiņš par notiekošo politikā: ir sācies žurku sk...

Apspriežot deputātu Silvijas Šimfas un Arvīda Platpera lēmumu izstāties no frakcijas "No sirds Latvijai" (NSL) un sadarboties ar Latvijas Reģionu apvienību (LRA), Kaimiņš kritizēja politiķu tendenci "pieslieties frakcijām", nevis iestāties partijā.  

Kaimiņš skaidroja, ka starp būšanu frakcijā un partijā ir vairākas atšķirības. Viņš norādīja, ka frakcijām piederošajiem deputātiem ir vairāki "bonusi", kā piemēru minot "Vienotības" frakcijā esošo deputātu Veiko Spolīti: "Ir tāds Veiko Spolītis, kurš nav partijā, bet frakcijā viņš sēž. Mašīna viņam ir pieejama, ja vajag, viņš var savākt uz deputātu jautājumiem attiecīgos parakstus utt."

Kaimiņš arī apgalvoja, ka frakcijās esošiem deputātiem ir vieglāk gūt atbalstu dažādos jautājumos. "Frakcija dod kaut kāda veida pievienoto vērtību. Ja tev vajag kaut kādā veidā deputātu atbalstu – pārsvarā vienmēr piecu – tad no frakcijas var dabūt šos parakstus," norādīja Kaimiņš.

Kaimiņš uzskata, ka politiķi, kas pašlaik maina partijas, stratēģiski izmanto šo situāciju. Viņš ir pārliecināts, ka starp šiem politiķiem ir gan divi NSL pametušie deputāti, gan Edvards Smiltēns, kurš nesen pameta "Vienotības" frakciju un nu ir LRA valdē. "Tāpēc arī reemigrējošais Smiltēns… Man nedēļu pasēdēja blakus! Nedēļu izturēja un pārslējās uz LRA, jo tur ir tā frakcija," raidījumā sacīja Kaimiņš.

Kaimiņš ir drošs, ka politiķu "migrēšana" turpināsies: "Tas ir tikai sākums. Šī pat nav maziņa gaismiņa, te vēl prožektors nav ieslēgts."

Komentējot NSL frakcijas sastāvu nākotnē, Kaimiņš bija skarbs. "Kas tad tur NSL frakcijā paliksies? Viena pati Sudraba? Balodis noteikti būs prom, Mežeckis jau ZZS pārstāvēja Jūrmalā… Paliek vēl Meija, kurš vispār muti nav atvēris trīs gadus! Tāds džeks tur vēl paliek," nievājoši sacīja Kaimiņš.