foto: Publicitātes foto
Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina bērnus uz tikšanos ar Čučumuižas rūķiem pirmssvētku noskaņā
Bērnu rīts piedāvā radoši un aktīvi pavadīt laiku kopā ar runci Albertu, rūķu krustmāti Kristīni un Čučumuižas rūķiem.
Runā Rīga
2017. gada 28. novembris, 17:11

Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina bērnus uz tikšanos ar Čučumuižas rūķiem pirmssvētku noskaņā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Svētdien, 3. decembrī, plkst. 12.00 muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” aicina bērnus noskaidrot, kā Ziemassvētkiem gatavojas Čučumuižas rūķu saime, portālu Kasjauns.lv informēja “Rīgas Jūgendstila centrā”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bērni uzzinās, kas nodarbina rūķu prātus pirms gada lielākajiem svētkiem, kad rūķiem darba pilnas rokas. Kopā ar runci Albertu bērni varēs noskaidrot, kas nepieciešams, lai mājās ienāktu svētku sajūta, kādi priekšdarbi veicami, lai svētki izdotos godam, kā arī – vai rūķi gaida sniegu?  

Decembra uzveduma “Balts sniedziņš, baltas skujiņas” tēma veltīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – rūķu laikam. Rūķu meistari liks lietā savas prasmes, lai Ziemassvētkos būtu īsta svētku sajūta. Taču  rūķu bērni, tāpat kā cilvēku bērni, nevar vien sagaidīt, kad beidzot svētki būs klāt. Kas jādara, lai svētkus pasteidzinātu? Vai Ziemassvētkus var kā īpaši pievilināt? Satraukumiem pilnajā gaidīšanas laikā gribot negribot atgadās dažādas ķibeles. Ko darīt, kad viss nenotiek, kā plānots? Varbūt rūķīšu krustmāmiņa Kristīne zinās atbildi!

Bērnu rīts piedāvā radoši un aktīvi pavadīt laiku kopā ar runci Albertu, rūķu krustmāti Kristīni un Čučumuižas rūķiem. Bērniem būs iespēja arī nofotografēties jūgendstila fotosalonā ar greznām cepurēm, spēlēt ornamentu spēli un uzcelt savu jūgendstila namu muzeja virtuālajā ekspozīcijā.

Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam 2.00 EUR. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikt dalību iepriekš, zvanot pa tālruni +371 67181465.