Atklāts renovētais Rīgas 1. slimnīcas diagnostikas bloks. FOTO
Pacientu ērtībām ir izveidotas 22 palātas, viena no tām - pacientēm ar īpašām vajadzībām. Visas telpas ir aprīkotas ar jaunām mēbelēm un darbam nepieciešamām iekārtām.
Runā Rīga
2016. gada 19. aprīlis, 11:22

Atklāts renovētais Rīgas 1. slimnīcas diagnostikas bloks. FOTO

Jauns.lv

Šodien, 18.aprīlī, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar veselības ministru Gunti Belēviču un Rīgas Stradiņa universitātes rektoru Jāni Gardovski atklāja renovēto Rīgas 1.slimnīcas diagnostikas bloku - mūsdienīgāko endoskopijas nodaļu un Baltijā modernāko magnētiskās rezonanses iekārtu, kā arī jauno ginekoloģijas nodaļu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nils Ušakovs: “Rīgas 1. slimnīcas attīstība ir un arī turpmāk būs viena no pašvaldības prioritātēm. Kopš 2010. gada, kad pašvaldība apstiprināja slimnīcas attīstības programmu, Rīgas 1. slimnīcas izaugsmē ir ieguldīti gandrīz  24 miljoni eiro, no kuriem ne mazāk kā 20 miljoni eiro ir Rīgas pašvaldības finansējums.”

Pati slimnīca savā attīstībā iegulda apmēram 1 līdz 1,5 miljoniem eiro, bet pārējais ir Eiropas Savienības struktūrfondu piesaistītais finansējums.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs: “Viena no mana darba priekšrocībām ir redzēt, kā attīstītas veselības nozare. Un šeit - Rīgas 1.slimnīcā attīstība ir nenoliedzama.” Tostarp ministrs norādīja, ka svarīgs uzdevums ir arī apzināt pacientu plūsmu, un no pārslogotajām vietām pārcelt pacientus uz turieni, kur noslogojums ir mazāks.

“Piecos gados Rīgas 1. slimnīcā rekonstruēti trīs poliklīniku korpusi un tajos pacientus pieņem 19 ģimenes ārsti, dažādi ārsti speciālisti, kā arī zobārstniecības speciālisti 23 modernās aprīkotās darba vietās. Piecu gadu attīstības posmā ir renovēti pieci slimnīcas korpusi, no kuriem viens ir izvietots četrstāvu ēkā. Korpusos darbojas divas ķirurģijas nodaļas, ginekoloģijas nodaļa, kardioloģijas un internās medicīnas nodaļa, LOR un acu nodaļas, divas īslaicīgās hronisko pacientu aprūpes nodaļas

.

Ir veikta jauna operāciju bloka izbūve ar sešām  operāciju zālēm un intensīvās terapijas nodaļu, kas aprīkotas ar inovatīvām un mūsdienīgām tehnoloģijām, modernāko medicīnisko aprīkojumu,” par Rīgas 1.slimnīcas izaugsmi pēdējo piecos gados informē Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. 

Rīgas 1.slimnīcā magnētiskā rezonanse izvietota ēkas daļā, kur agrāk atradās operāciju zāles. Pēc telpu renovācijas šeit izvietota reģistratūra, pacientu uzgaidāmās telpas, ārstu kabineti, mācību telpas un plaša moderna endoskopijas nodaļa. Baltijas valstīs modernākā magnētiskās rezonanses diagnostiska iekārta arī ir iegādāta par Rīgas pašvaldības finansējumu 2 250 000 eiro apmērā.

Jaunu un modernu izskatu pēc renovācijas ir ieguvusi arī slimnīcas ginekoloģijas nodaļa. Pacientu ērtībām ir izveidotas 22 palātas, viena no tām - pacientēm ar īpašām vajadzībām. Visas telpas ir aprīkotas ar jaunām mēbelēm un darbam nepieciešamām iekārtām.

Darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veica SIA “Torensberg”. Telpu atjaunošanā, ēkas energoefektivitātes uzlabošanā un visu inženiertīklu nomaiņā  tika ieguldīts apmēram 600 tūkstošus liels finansējums. 

“Arī šogad Rīgas 1.slimnīcā pašvaldība veiks virkni sakārtošanas darbus. Renovēs trīs korpusus, kuros tiks izvietotas  uroloģijas/traumatoloģijas nodaļa, ķirurģijas un neiroloģijas nodaļas. Tiks renovēts arī slimnīcas galvenais korpuss Bruņinieku ielā, kuram nomainīs logus un vēsturisko dakstiņa jumtu. Lai uzlabotu pilsētvidi šogad daļēji tiks labiekārtota slimnīcas apkārtesošā teritorija, ” informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

 

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto