Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Trijos cietumos nepieciešami kapelāni, alga - 600 eiro "uz rokas"
foto: LETA
Konkursā meklē trīs cietumu kapelānus, solot algu 600 eiro apmērā. (Attēlā: ieslodzītais Valmieras cietuma kamerā.)

Trijos cietumos nepieciešami kapelāni, alga - 600 eiro "uz rokas"

Kasjauns.lv/LETA

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) ir izsludinājusi konkursu uz trim brīvām cietuma kapelānu vietām - Valmieras cietumā, Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem un Brasas cietumā Rīgā, ziņo Latvijas Romas Katoļu baznīcas Informācijas centrā.

Trijos cietumos nepieciešami kapelāni, alga - 600 ...

Par pilnas slodzes darbu cietuma kapelānam sola maksāt aptuveni 600 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Baznīcā norādīja, ka cietumā atrodas daudz katoļticīgo, citādi ticīgo un ateistu, un "Jēzus identificējas ar katru no viņiem, tos nešķirojot".

"Lai palīdzētu šiem cilvēkiem atveseļoties un ieguldītu sabiedrības kopējā labuma un drošības vairošanā, ir ļoti nepieciešama Kristumticīgā pozitīva atbilde, profesionāla garīga vadība, saprotoša klātbūtne un sakramenti, ko var sekmēt pastorālais kalpotājs - kapelāns," teikts sludinājumā.

Interesenti vakancēm var pieteikties līdz 25.oktobrim, rakstot uz e-pastu "prisonchaplaincy@catholic.lv" vai zvanot pa tālruni 29672638.

IeVP apliecināja, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem iestādes administrācija paziņo reliģiskajām savienībām par vakanto kapelāna amata vietu, norādot kapelānam izvirzāmās prasības un kārtību, kādā kapelāns tiek pieņemts darbā vai profesionālajā dienestā.

Pārvaldē arī apstiprināja, ka kapelāniem mēnesī tiks maksāts iepriekšminētais atalgojums. "Kapelāna darbs ir psiholoģiski smags - astoņas stundas dienā. Tāpat dažkārt jāstrādā arī brīvdienās. Kapelāni veic pastorālas sarunas ar ieslodzītajiem, tostarp uz mūžu notiesātajiem, konsultē, uzklausa grēksūdzi. Tā nav vienkārša tikšanās ar garīdznieku, bet padziļināts kapelāna darbs," uzsvēra pārvaldē.