foto: LETA
Pēc 6 gadiem beidzot savākti paraksti inciatīvai par deputātu atsaukšanu no amata
Savāc nepieciešamos parakstus iedzīvotāju iniciatīvai par deputātu atsaukšanu.
2017. gada 4. oktobris, 17:24

Pēc 6 gadiem beidzot savākti paraksti inciatīvai par deputātu atsaukšanu no amata

Kasjauns.lv/LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti 10 000 parakstu par vēl 2011.gadā iesniegto iniciatīvu, kas paredz iespēju atsaukt Eiropas Parlamenta, Saeimas un pašvaldību deputātus.

Parakstus par iniciatīvu pirms sešiem gadiem sācis vākt Jānis Gavars. Viņš toreiz norādīja, ka ar šo iniciatīvu vēlas dot sabiedrībai iespēju ietekmēt sabiedriskos un politiskos procesus valstī, atsaucot deputātus, tostarp par antikonstitucionālu darbību.

Gavars rosināja paredzēt iespēju vēlētājiem no Saeimas, Eiropas Parlamenta un pašvaldībām atsaukt atsevišķus deputātus un uz laiku apturēt to deputātu pilnvaras, pret kuriem ierosinātas krimināllietas.

Iniciatīvas pieteikumā uzsvērts, ka šāda iespēja svarīga gadījumos, kad deputāti pēc ievēlēšanas lauž zvērestu, nepilda dotos solījumus, veic pretvalstisku darbību, vai pret viņiem ir ierosinātas krimināllietas, un ar savu darbību deputāti turpina graut valsts pārvaldes prestižu.

Gavars arī rosināja, ka atsauktos deputātus, ja Saeimas sasaukuma termiņš tuvojas beigām, nav nepieciešams aizstāt ar jauniem.

Par šādu iniciatīvu kopš 2011.gada parakstījās 10 017 cilvēki.