foto: Facebook
Savdabīgā situācijā nonāk Rīgas domes deputāts, kuram nav šofera tiesību
Rīgas domes deputātam Mičerevskim autostāvvietu bezmaksas izmantošanas privilēģija atņemta, jo viņam taču nemaz nevajagot.
Sabiedrība
2017. gada 10. jūlijs, 20:43

Savdabīgā situācijā nonāk Rīgas domes deputāts, kuram nav šofera tiesību

Kasjauns.lv

Īpatnējā situācijā saistībā ar bezmaksas abonementu stāvvietās, kas oficiāli pienākas Rīgas domes deputātiem, nokļuvis Māris Mičerevskis, kuru šajā sasaukumā ievēlēja no partijas "Latvijas attīstībai". Mičerevskim pašam autovadītāja apliecības nav, tāpat arī nepieder neviens transporta līdzeklis, taču bezmaksas abonements stāvvietām piešķirts. To viņš vēlējies atdāvināt jebkuram citam, taču līdz ar to arī abonements ticis anulēts - ar argumentu, ka "jums tas nav vajadzīgs".

Kā portālu Kasjauns.lv informēja Mičerevskis, šis bonuss - auto novietošana bez maksas jebkurā no "Rīgas satiksmes" stāvvietām mēneša garumā - automātiski tiek piešķirts ikvienam Rīgas domes deputātam. 

Mičerevskis norāda, ka pats auto nevada un ikdienā pārvietojas vai nu ar kājām, vai taksometru. Taksometra pakalpojumu domē nav paredzēts apmaksāt, un deputātam radās jautājums - ja viņu ved kāds cits cilvēks ar savu mašīnu, kāpēc šajā gadījumā nevarētu darboties Mičerevska stāvvietas privilēģija?

Saprotot, ka bezmaksas stāvvietu abonementu viņš kā deputāts pēc būtības nespēs izmantot, sociālajā tīklā "Facebook" publicistu grupa šo abonementu izspēlēja tādā kā savdabīgā izlozē. Kā novēroja Kasjauns.lv, atsaucība bija milzīga.

Pats Mičerevskis šo aktu komentēja ar vēlmi "uzdāvināt" savu kartiņu jebkuram citam, ja reiz pats to nevar izmantot. Visbeidzot "tiesības" lietot kartiņu ieguva kāds rīdzinieks Ģirts, taču arī Ģirts šīs privilēģijas nevarēs izmantot, jo deputāta Mičerevska kartiņa zibenīgi anulēta. 

Kā liecina Kasjauns.lv rīcībā esošā Rīgas domes izpilddirektora Jura Radzeviča skaidrojums, abonements anulēts.

"Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums un Publiskas personas mantas atsavināšanas likums neparedz pašvaldības domes deputāta tiesības viņam lietošanā esošo pašvaldības īpašumu atsavināt vai nodot citu personu valdījumā (lietošanā). Stāvvietu abonementu iegādājas pašvaldība, bet deputātam tā tiek nodota lietošanai." 

Izpilddirektors skaidro: "Publiskā telpā (vietne "Facebook") ir parādījies paziņojums ar Jūsu attēlu un mēneša abonementu Nr.3510 par tā izlozi š.g.07.07.2017., kas nozīmē tā atsavināšanu un norāda uz atsavināšanas veidu, norādot, ka Jūsu deputāta darbībai tas nav nepieciešams".

Mičerevskis: "Citi pat trīs mašīnas reģistrē"

Tā kā atdāvināt abonementu jebkuram cilvēkam no tautas un tādējādi iepriecināt "pilsoni vienkāršo" nav iespējams, deputāts ieskicē iespējamo blēdīšanos ar šo kartiņu citu kolēģu vidū. Proti, Mičerevskis prāto, ka faktiski abonementu varētu izmantot tautas kalpu "sievas, lai brauktu uz veikaliem, un meitas, lai mašīnas novietotu pie naktsklubiem". 

"Tas abonements vispār ir dīvains," sarunā ar Kasjauns.lv pauž jaunievēlētais deputāts.

Viņš domes izpilddirektoram Radzevičam skaidrojis ka "tas, ka abonements man nav nepieciešams, ir jūsu interpretācija. Protams, man domes vajadzībās braukāšanas nav daudz vairāk kā citiem deputātiem, taču vai tiešām, ja mani aizved kāds cits cilvēks ar savu mašīnu, par viņa mašīnas novietošanu pašvaldības stāvvietā ir jāmaksā, pat ja tas notiek pilsētas labā? Jāpiezīmē, ka citu deputātu mašīnu novietošanas lietderīgums taču netiek izvērtēts," pauda Mičerevskis.