Koris „Balsis”, svinot jubileju, prezentē ziemeļniecisku video dziesmai „Vindo”
foto: Juris Rozenbergs
Andris Sējāns, Ints Teterovskis un Reinis Sējāns „Vindo” videoklipa prezentācijas pasākumā.
Kultūra

Koris „Balsis”, svinot jubileju, prezentē ziemeļniecisku video dziesmai „Vindo”

Kasjauns.lv

Deviņos unikālos bezmaksas seansos Kaņepes Kultūras centrā 5. jūlijā notika jauniešu kora „Balsis”, kas šogad svin 30 gadu jubileju, jaunā videoklipa „Vindo” prezentācija.

Koris „Balsis”, svinot jubileju, prezentē ziemeļni...

Klips tapis, sadarbojoties ar multimākslinieku Pēteri Brīniņu un Arvīdu Barānovu no „Eaglewood films”. „Vindo” ir Reiņa Sējāna un Jāņa Šipkēvica 2007. gadā kopīgi radīta dziesmu, kuru Andris Sējāns salika kora balsīm īpaši VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkiem, kas notika Latvijā 2015. gadā.
„Dziesma tika radīta saistībā ar „Eirovīzijas” dziesmu konkursu. Kad Ventspilī notika fināls, mums kā iepriekšējā gada uzvarētajiem vajadzēja sagatavot jaunu dziesmu, ar ko atklāt konkursu. Vajadzēja kaut ko ziemeļniecisku, somisku. Tā arī nonācu pie šīs dziesmas. Negribējās tai piesaistīt konkrētus vārdus, tāpēc, parodējot somu valodu, ar Shipsi izdomājām šo tekstiņu,” dziesmas rašanos atceras Reinis Sējāns.

5. jūlija vakarā jauniešu koris „Balsis” prezentēja jauno videoklipu „Vindo”.

Kora „Balsis” videoklipa „Vindo” prezentācija

5. jūlija vakarā jauniešu koris „Balsis” prezentēja jauno videoklipu „Vindo”.

„Vindo” videoklipa prezentācijas apmeklētāji varēja satikt gan mūzikas autorus, gan klipa veidotājus, gan arī māksliniekus – „Balsis” dziedātājus, diriģentu Intu Teterovski un DJ Monsta. Video pamatā ir pašu koristu piemeklētas neparastākas un interesantākas Latvijas ainavas un objekti, kuri nav redzami Ikdienas reklāmas bukletos. Prezentācijā Arvīds Barānovs stāstīja: “Gribējām parādīt gan Latvijas dabu, gan nedaudz tādu kā pretstatu Latvijas dabai – industriālos objektus, kaut ko, kas varbūt neiešaujas prātā kā tāds loģisks papildinājums koristam, kurš stāv skaistā tautas tērpā un viņam fonā ir pussabrukusi Ķemeru sanatorija.”
Mūzikas celiņš ir ieskaņots „Balsis” jubilejas koncerta laikā 2017. gada 8. aprīlī Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars”.
Turpmāk katru trešdienu portālā Kasjauns.lv līdz pat septembrim pirmizrādi piedzīvos vēl 10 jauni videoklipi. To idejas autori un realizētāji ir mākslinieki Aigars Ozoliņš un Anta Priedīte.