foto: LETA
Ameriks saglabā Rīgas vicemēra amatu
Partijas "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" Rīgas domes deputāti Vjačeslavs Stepaņenko (no kreisās), Andris Ameriks un Nils Ušakovs Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmās sēdes laikā.
Sabiedrība
2017. gada 23. jūnijs, 06:55

Ameriks saglabā Rīgas vicemēra amatu

Kasjauns.lv / LETA

Rīgas domes sēdē piektdienas naktī vicemēra amatā ievēlēts partijas "Gods kalpot Rīgai" dibinātājs Andris Ameriks, kurš šo amatu ieņems trešo termiņu pēc kārtas.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) uz priekšsēdētāja vietnieka amatu izvirzīja Amerika kandidatūru, bet domes deputāte Juta Strīķe (JKP) amatam izvirzīja Jāni Bordānu (JKP).

Rīgas vicemēra vēlēšanās piedalījās 58 deputāti. Par Ameriku nobalsoja 32 deputāti, savukārt Bordāns saņēma 26 domnieku atbalstu.

Kā liecina Rīgas domes sēžu darbakārtība, vicemēru bija plānots izraudzīties aptuveni pusotras stundas laikā, sēdei sākoties plkst.22, jo jau plkst.23.30 bija ieplānota nākamā sēde, kas paredzēta domes komiteju sastāva apstiprināšanai. Taču uzrunu, jautājumu sesijas un debašu cikls vien aizņēma vairāk nekā trīs stundas, pēc kā sekoja stundu garš balsošanas process.

Jautājumu un atbilžu sesija būtiski neatšķīrās no pirms tam notikušās domes priekšsēdētāja amata kandidātu iztaujāšanas - opozīcijas partiju izvirzītās kandidatūras galvenokārt izvaicāja opozīcijas partiju deputāti. Ar jautājumu palīdzību opozīcijas partiju deputāti deva iespēju Bordānam izklāstīt savu redzējumu par pilsētas attīstības jautājumiem, vienlaikus uzsverot, ar ko viņa izvēlētais attīstības kurss ir labāks par līdz šim piekopto.

Tikai opozīcijas partijas pamatā izvaicāja arī domē līdz šim valdošo partiju izvirzīto kandidātu Ameriku, šajā gadījumā gan biežāk izceļot viņa darbā līdz šim fiksētās nepilnības.

Debašu sesijā opozīcijas deputāti vairākkārt uzsvēra, ka pie tik līdzīga spēku samēra domē, būtu tikai pareizi un loģiski vicemēra amatu uzticēt opozīcijas pārstāvim, ņemot vērā, ka pašvaldības vadītājs turpinās būt Ušakovs.

Jau vēstīs, ka Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmā sēde sākās ceturtdien plkst.9 un noslēdzās īsi pirms plkst.19, priekšsēdētāja amatā trešo termiņu pēc kārtas tiekot apstiprinātam Nilam Ušakovam (V).