foto: Paula Čukrste/LETA
Mamikins kategoriski iebilst pret jaunās EP ēkas Briselē pārbūves izmaksām
"Esmu kategoriski pret tāda veida avantūrām. Jau tagad ir skaidrs, ka izmaksas būs lielākas. EP nav jātērē tik milzīga summa savam komfortam un jauniem restorāniem," sašutis ir Mamikins.
Politika
2017. gada 21. jūnijs, 10:30

Mamikins kategoriski iebilst pret jaunās EP ēkas Briselē pārbūves izmaksām

LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (S) kategoriski iebilst pret EP ēkas Briselē pārbūves projekta izmaksu summu, kas tiek lēsta ap 430 miljoniem eiro, informēja Mamikina birojā.

Pagājušajā nedēļā EP vadība apsprieda ēkas pārbūves projektu, kas paredz nojaukt veco ēku, kurā notiek plenārsēdes, un celt tās vietā jaunu. EP administrācija pamatoja radikālo rīcību ar vecās ēkas slikto stāvokli, jo plenārsēžu zālē ir notikusi jumta iebrukšana.

Mamikins vēstulē EP prezidentam Antonio Tajāni pieprasījis paskaidrojumus sakarā ar izziņoto jaunās ēkas prognozētajām izmaksām. Pēc eiroparlamentārieša domām, inflācija vēl palielinās celtniecības darbu izmaksas, turklāt jaunā ēka būs lielāka par veco, tātad reālie izcenojumi būšot lielāki par ieplānotajiem. Vecās ēkas būvniecība, kas notika 1993.gadā, izmaksāja 1 miljardu eiro.

"Esmu kategoriski pret tāda veida avantūrām. Jau tagad ir skaidrs, ka izmaksas būs lielākas. EP nav jātērē tik milzīga summa savam komfortam un jauniem restorāniem. Pieteiktā summa ir lielāka nekā Latvija šogad tērē visai izglītības sistēmai kopā, un ēka nav vienreizējās lietošanas plastmasas glāze, kuru pēc lietošanas var nedomājot izmest," uzsver eiroparlamentārietis.

Tā kā ēka atrodas bēdīgā stāvoklī pēc salīdzinoši neilgas ekspluatācijas, deputāts lūdz atrast atbildīgos un saukt tos pie atbildības. Viņš ir pārliecināts, ka "katrai kļūdai ir vārds un uzvārds".