foto: LETA
Vecrīgā noslēdz filmas "Dvēseļu putenis" pirmā posma filmēšanu
Filmas "Dvēseļu putenis" pirmā posma filmēšana Vecrīgā, Mazajā Pils ielā.
Kultūra
2017. gada 4. jūnijs, 15:03

Vecrīgā noslēdz filmas "Dvēseļu putenis" pirmā posma filmēšanu

LETA

Ar masu ainas uzņemšanu šodien noslēdza filmas "Dvēseļu putenis" pirmā posma filmēšanu. Masu aina tika uzņemta Vecrīgā, Mazajā Pils ielā, un tajā tika attēloti 1915.gada vasaras notikumi, kad uz tālāku apmācību Mīlgrāvī tika nosūtīts pirmais latviešu brīvprātīgo ešelons, sacīja filmas sabiedrisko attiecību vadītāja Eva Mežīte.

Filmas "Dvēseļu putenis" pirmā posma filmēšana

gallery icon

Filmas galveno aktieru vidū ir vairāki Latvijas profesionāļi, tostarp, Vilis Daudziņš, Ivars Krasts un Gatis Gāga, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, jaunais aktieris Jēkabs Reinis, Ieva Florence un citi.

"Dvēseļu puteni" uzņems četros posmos. Otrais filmēšanas posms notiks no no septembra līdz oktobrim, bet trešo un ceturto posmu filmēs 2018.gada janvārī un maijā. Filmas pirmizrāde ir paredzēta 2019.gada 11.novembrī.

"Dvēseļu putenis" filmēšana ir sākta ar strēlnieku iesaukšanas ainām, jauniesaukto fotografēšanos un skolas balles ainām Rīgas Latviešu biedrības namā. Tāpat biedrības namā tika uzņemtas Romāna un filmas galvenā varoņa Artūra un viņa mīlestības Mirdzas pirmās attiecību ainas.