foto: Ieva Makare/LETA
Politologs Ījabs: Nākamā Rīgas domes koalīcija bez "Saskaņas" nebūtu īpaši stabila
"Tas, ka šāds iznākums Rīgā ir iespējams, par to nav nekādu šaubu," teica Ījabs.
Politika
2017. gada 3. jūnijs, 22:33

Politologs Ījabs: Nākamā Rīgas domes koalīcija bez "Saskaņas" nebūtu īpaši stabila

LETA

"Exitpoll" jeb vēlētāju aptaujas rezultāti par Rīgu liecina, ka nākamā Rīgas domes koalīcija bez partijas "Saskaņa" būtu ļoti fragmentēta, sacīja politologs Ivars Ījabs.

Politologs uzskata, ka tādējādi koalīcija bez "Saskaņas" nebūtu īpaši stabila.

Eksperts bija piesardzīgs, komentējot "exitpoll" datus, norādot, ka būtu īpaši svarīgi sagaidīt galīgos vēlēšanu rezultātus, jo daudzi arī neatklāj savu izvēli, tādēļ var izdarīt tikai minējumus, par kurām partijām vēlētāji atdevuši savu balsi.

"Tas, ka šāds iznākums Rīgā ir iespējams, par to nav nekādu šaubu," teica Ījabs, piebilstot, ja vēlētāji šādi ir lēmuši, tad "tāds ir liktenis".

Jau ziņots, ka partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" apvienotais saraksts varētu būt zaudējis vairākumu Rīgas domē - pie iecirkņiem veiktās vēlētāju aptaujas rezultāti liecina, ka par Nila Ušakova un Andra Amerika vadīto partiju apvienību nobalsojuši 42,9% aptaujāto vēlētāju, kas ļautu viņiem Rīgas domē iegūt 29 mandātus no 60.

Vēlētāju aptauju pie iecirkņiem veica Latvijas Televīzija (LTV), nacionālā informācijas aģentūra LETA un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU). Metodoloģisko atbalstu aptaujas veikšanā sniedz tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Rīgā 2013.gadā "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" apvienotais saraksts ieguva 58,54% vēlētāju balsu. Togad veiktā aptauja pie iecirkņiem liecināja, ka attiecīgais politiskais spēks bija guvis 52,6% balsu.