7 alternatīvi veidi, kā iztērēt "Rīdzinieka kartes" naudu. TOPS
Droši vien netrūkst to, kuriem „Rīdzinieka kartes” sniegtās privilēģijas liksies gana vilinošas, taču informējam, ka par 775 eiro sanāk, piemēram, automašīna vai eksotisks ceļojums.
Sabiedrība
2016. gada 19. maijs, 07:10

7 alternatīvi veidi, kā iztērēt "Rīdzinieka kartes" naudu. TOPS

Jauns.lv

Rīgas dome (RD) nupat kā nākusi klajā ar visai skaļu piedāvājumu tiem, kas nedzīvo Rīgā. Atbalstīti grozījumi, kas ļaus „Rīdzinieka karti” par 775 eiro iegādāties arī personām, kuras nav deklarētas galvaspilsētā. Summa, bez šaubām, ir liela, tāpēc, aicinot šādus tēriņus apsvērt uzmanīgi, piedāvājam septiņus alternatīvus veidus 775 eiro tērēšanai!

Sportisks BMW

Vicinoties ar „Rīdzinieka karti” lauku diskotēkā, pie meitenēm diez vai sanāks tikt. Daudz labāk par kartes sniegto privilēģiju un atlaižu skaidrošanu tehno mūzikas pavadījumā, nostrādās automašīna. Tamdēļ, ja esi nerīdzinieks no Vangažiem, iespējams, prātīgāk kartes vietā būtu nopirkt 1993. gada BMW 318. Bildē attēlotajam modelim vēl nesen esot mainīta eļļa un ir arī sporta stūre. Cena – 750 eiro.

Aicinām gan ievērot likumus, braukt piesardzīgi un, gādājot par savu un apkārtējo drošību,  nesēsties pie stūres alkohola reibumā.

Laba veļas mašīna

Sadzīves tehnikas iegāde, protams, nav tik seksīga, kā jauna auto iegāde, taču būsim godīgi – veļas mašīna ir ļoti noderīga lieta. Turklāt braukāšana ar savu, personīgo auto neliecinās par nekādu patstāvību, ja drēbes ik nedēļu jāved mazgāt pie mammas.

Šobrīd arī šādam produktam ir pietiekami plaša izvēle, turklāt cenu robežās ap 775 eiro ir runa par nopietnu, augstākās klases aparātu, kuru nebūs kauns atstāt neapsegtu, ja mājās gaidāmi ciemiņi. Ar atlaidi, par 749 eiro šobrīd iespējams savā īpašumā iegūt jaunu “Bosch WVH28420SN” modeli. Daudzās pogas un specifikāciju saraksts neliek šaubīties par to, ka veļa būs tīra vienmēr, turklāt pēc šāda pirkuma praktiska un gudra mājsaimnieka sajūta ir garantēta!

Vīns no Rotšīldu dzimtas vīna pagrabiem

Tā vietā, lai par 775 eiro nopirktu „Rīdzinieka kartes” sniegtās atlaides Zoodārza apmeklējumam, stāvvietām un citiem Rīgas labumiem, var tā pa īstam palutināt savas garšas kārpiņas ar augstākās kvalitātes vīnu no Francijas. Ekskluzīvais Bordo reģiona sarkanvīns „Lafite Rothschild” tiek darīts Rotšīldu dzimtas vīna darītavā, kura leģendārajai baņķieru dinastijai pieder kopš 19. gadsimta. 2011. gada pudeles cena ir aptuveni 705 eiro.

Ja tomēr nav vēlmes iztaisīties par augstas raudzes švītu un pārbiedēt savus viesus neprātīgi elegantās vakariņās, pastāv izvēle solidarizēties ar tautu, iepērkot lielu daudzumu šobrīd Latvijā populārākā alkoholiskā dzēriena „Cēsu Džons”. Iepērkoties gudri, par 750 eiro var dabūt aptuveni 550 populārā alkoholiskā kokteiļa bundžas.

Gandrīz jauns „Macbook”

Mūsdienās nekas tā neliecina par statusu kā glauns „Apple” klēpjdators – zināmās aprindās šāds te aksesuārs nozīmē to pašu, ko dārgs „Rolex” rokas pulkstenis biznesmeņu starpā. Piemēram, ierodoties darba sapulcē, kafejnīcā vai lekcijā ar sudrabkrāsas „Apple Macbook” klēpjdatoru, nepasakot ne pušplēsta vārda, par sevi būsiet pavēstījis daudz.

Sludinājumu portālos nerīdziniekiem ir tādas pat iespējas kā rīdziniekiem. Ja pietiek pacietības un izmanības,  var atrast pietiekami daudz labu piedāvājumu, kur par „Rīdzinieka kartes” naudu nerīdzinieks var iegādāties teju vai jaunu „Apple Macbook Air”.

Līgo svētki Spānijā

Līgo svētki vairs nav aiz kalniem. Tā vietā, lai malkotu miestiņu pie ugunskura zaļumos, ieplāno piedzīvojumu un dodies Jāņus sagaidīt Barselonā, Spānijā! Ceļojumus 500 eiro robežās piedāvā vairākas Latvijas aģentūras, turklāt Barselona, kā zināms, savaldzinās ikvienu ceļotāju jebkurā gadalaikā.

Arī selfiji un citas svinību bildes feisbukam iznāks ievērojami interesantākas kā draugiem un kādu laiku būs par ko parunāt.

Grāfa tituls Sīlandes karalistē

Tā vietā, lai baudītu pilsētnieka cienīgas privilēģijas Rīgā, kļūstiet par pilntiesīgu grāfu vai grāfieni eiropeiski eksotiskajā Sīlandes karalistē! Mazo, joprojām neatzīto valstiņu, Ziemeļu jūrā, starp Lielbritāniju un Franciju izveidojis brits Padijs Rojs Beits. Uz pamestas militārās platformas izvietotā valsts piedāvā interesentiem iepirkt pilnu dokumentu paketi, kura garantēs jums monarha cienīgu uzņemšanu un attieksmi tikko kā ieradīsieties uz klāja.

Grāfa vai grāfienes titula cena – 255 eiro. Kā redzams atlikušās naudas pietiks, lai par  karalisku pataisītu visu jūsu ģimeni.

Teātra vakars visai ģimenei

Būsiet tikai priecīgs par to, ka esat spējis teju vai visu vakaru atraut acis no viedtālruņa vai datora ekrāna, lai kopā ar ģimeni izvēdinātu prātus un apmeklētu augstākās klases teātra izrādi. 775 eiro cenu robežā pilnībā ietilpst šobrīd tik ļoti populārās Jaunā Rīgas teātra izrādes “Brodskis/Barišņikovs” apmeklējums. Vienas biļetes cenas labākajās rindās būs 90 eiro – plašas iespējas ar augstas raudzes mākslu palutināt gan ģimeni, gan radiniekus!


Edvīns Rakickis/Foto: Bosch-home.lv, Ss.lv, Millesima.fr, Sealand.gov, Shutterstock.com, Edijs Pālens/Ieva Lūka/Jānis Deinats/LETA