Andrejam Ērglim bērnībā ārsts teica, ka viņš nekad nevarēs kļūt par ķirurgu
“Es skatos – pie žoga smuks purniņš. Protams, jāpieliek pirksts, lai noglaudītu,” bērnībā pārdzīvoto atceras Andrejs Ērglis.
Sabiedrība
2017. gada 7. maijs, 06:20

Andrejam Ērglim bērnībā ārsts teica, ka viņš nekad nevarēs kļūt par ķirurgu

Kasjauns.lv

Pazīstamajam kardiologam Andrejam Ērglim bērnībā ārsts teica, ka viņš nekad nekļūs par ķirurgu vai pianistu – jo puika zoodārzā sadomāja noglaudīt vilku.

To Ērglis atklāj intervijā modes māksliniekam Dāvidam žurnāla "Kas Jauns" slejās. “Man tad bija septiņi gadi. Mani bērnībā vecmāmiņa visur veda – uz Dabas muzeju, uz konservatoriju, uz teātriem, Operu un, protams, arī uz zooloģisko dārzu. Tur tolaik bija remonts...” stāsta Ērglis.

“Es skatos – tur pie žoga tāds smuks purniņš. Protams, jāpieliek pirksts, lai noglaudītu... Šis ar zobiem pirkstā iekšā, un viss pārējais vilku bars arī tūlīt bija klāt. Vēl tagad to kaukoņu atceros! Glābjot sakosto roku, vilka rīklē sanāca iegrūst arī otras rokas pirkstu.”

Andrejs uzreiz nogādāts slimnīcā, kur sabijis diezgan ilgi, un pēc tam vēl ilgu laiku staigājis ar abām ieģipsētām rokām. “Tas bija dikti interesanti, jo īpaši, ka tāds braucu ar riteni, stūres ragus ielicis aiz ģipšiem,” atceras Ērglis.

Tomēr ārsta ieteikums izvēlēties kādu citu profesiju, nevis tagadējo, bijis nevietā – kā gan Paula Stradiņa mazdēls varētu atteikties no medicīnas. Tiesa, sākumā viņš gribējis kļūt par arhitektu, pat gājis uz Mākslas akadēmiju zīmēt.