Austrumu slimnīca pārtrauc līgumu ar darbiniecēm piederošo apbedīšanas firmu morgā
Austrumu slimnīca pārtrauc līgumu ar tās darbiniekiem piederošo apbedīšanas uzņēmumu.
2017. gada 2. maijs, 17:27

Austrumu slimnīca pārtrauc līgumu ar darbiniecēm piederošo apbedīšanas firmu morgā

Kasjauns.lv

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca (RAKUS) pieņēmusi lēmumu par nomas līgumu priekšlaicīgu izbeigšanu ar abiem apbedīšanas pakalpojumu sniedzējiem SIA "Riets Plus" un SIA "Sēras", informēja slimnīcas valdes loceklis Kaspars Plūme.

Viņš norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā sākto RAKUS Patoloģijas centra modernizācijas projektu, kā arī Valsts kontroles un Konkurences padomes norādītos aspektus par vienlīdzīgu konkurenci ārējo pakalpojumu sniedzējiem.

Vienlaikus Plūme skaidroja, ka slimnīcas darbinieku iespēja būt kādas firmas īpašniekiem nav aizliegta, tomēr šajā gadījumā tas tiek traktēts kā ētiskas dabas pārkāpums, kas var radīt aizdomas par situācijas izmantošanu sava biznesa interesēs, tādēļ šādas iespējas ir jānovērš.

Jau ziņots, ka RAKUS vairākus gadus iznomā telpas apbedīšanas uzņēmumam "Riets plus", kura īpašnieces ir divas RAKUS Patoloģijas centra darbinieces, otrdien vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Līgums par telpu nomu starp RAKUS un apbedīšanas pakalpojumu firmu "Riets plus" esot noslēgts 2008.gada 10.decembrī. Līguma summa netiekot atklāta, taču slimnīcas valde norādījusi, ka apbedīšanas pakalpojumu firma apņēmusies ne tikai maksāt nomas maksu par telpām, bet arī veikt telpu kosmētisko remontu un izmantot Patoloģijas centra morga maksas pakalpojumus.

Atsaucoties uz "Lursoft" datubāzi, laikraksts vēsta, ka jau kopš attiecīgi 2003. un 2008.gada SIA "Riets plus" valdes locekles ir 1947.gadā dzimusī Ludmila Krūmiņa un 1950.gadā dzimusī Olga Gricino, kurām uzņēmumā arī pieder pa 30% kapitāla daļu. Viņas abas ir firmas līdzīpašnieces jau kopš tās dibināšanas 2003.gadā.

Savukārt RAKUS dokumentācija liecinot, ka gan "Riets plus" līdzīpašnieču Krūmiņas un Gricino, gan arī aģenta Alekseja Dedoviča vārdi atrodami slimnīcas Patoloģijas centra Vispārējās patoloģijas nodaļas darbinieku sarakstā.

Kā ziņots, pirms pāris gadiem Konkurences padome nāca klajā ar paziņojumu, ka situācija, kad slimnīcu teritorijās bez publiskas izsoles telpas nomā apbedīšanas pakalpojumu sniedzēji, neatbilst godīgas komercdarbības principiem, ētikas normām, kā ari vistiešākajā veidā kropļo konkurenci apbedīšanas pakalpojumu tirgū.