foto: Agnese Gulbe/LETA
Nedēļas nogalē atkal gaidāms nejauks laiks. Prognozē arī sniegu
Cerams, ka šīs neērtības tiks kompensētas un decembrī varēsim sauļoties Jūrmalā.
Sabiedrība
2017. gada 28. aprīlis, 23:48

Nedēļas nogalē atkal gaidāms nejauks laiks. Prognozē arī sniegu

LETA

No dienvidaustrumiem Latviju sāk šķērsot plaša nokrišņu zona, tuvākajā naktī un dienā visā valstī gaidāms lietus, vietām arī sniegs, prognozē sinoptiķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Teritorijas lielākajā daļā līs ilgstoši un brīžiem mēreni stipri. Sestdien daudzviet Kurzemē lietum pievienosies sniegs, tas iespējams arī vietām Zemgalē un Vidzemē. Kopējais nokrišņu daudzums līdz svētdienai var sasniegt aptuveni 20 milimetru.

Ciklonam šķērsojot Latviju, naktī visā valstī pastiprināsies ziemeļaustrumu vējš, dienā Latgalē iegriezīsies brāzmains dienvidrietumu vējš. Stiprākās vēja brāzmas - līdz 19 metriem sekundē - gaidāmas no rīta Ziemeļkurzemē.

Gaisa temperatūra naktī visā teritorijā, dienā valsts rietumu un centrālajā daļā būs +2..+7 grādi, savukārt valsts galējos austrumu novados gaiss dienā iesils līdz +9..+13 grādiem.

Arī Rīgā sestdien gaidāms apmācies un lietains laiks, stiprāk līs no rīta un dienas pirmajā pusē. Ziemeļaustrumu vējš no rīta brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē, vēlāk gaidāms lēnāks mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra naktī un dienā būs +4..+7 grādi.