2009. gada 6. marts, 01:07

Latvijas Dabas muzejā atklāj fotoizstādi "Mans putns"

Jauns.lv

Rīga, 6.marts, LETA. Latvijas Dabas muzejā (LDM) no šodienas līdz 30.augustam būs skatāma izstāde "Mans putns" muzeja 3.stāva zooloģijas ekspozīcijā, aģentūru LETA informēja LDM sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vagoliņa.

Fotokonkursa dalībnieki, organizētāji un atbalstītāji tiek gaidīti uz uzvarētāju apbalvošanas un izstādes atklāšanas pasākumu šodien plkst.15 Dabas muzeja 6.stāva konferenču zālē.

Šogad LDM "Putnu dienu" fotokonkursā piedalījās 168 dalībnieki vecumā no 7 līdz 73 gadiem, kuri iesūtīja rekordlielu fotogrāfiju skaitu - 442 fotogrāfijas. Tas ir lielākais konkursam pieteikto fotogrāfiju skaits deviņos konkursa norises gados.

Fotogrāfijas tika vērtētas četrās vecuma kategorijās - bērni vecumā līdz 14 gadiem, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem, pieaugušie vecumā no 21 līdz 50 gadiem un seniori - dalībnieki, kas vecāki par 50 gadiem.

Izstādē būs aplūkojami labākie fotokonkursa darbi. Darbus vērtēja profesionāls fotogrāfs Māris Kundziņš, dabas fotogrāfi Rolands Lebuss un Aivars Petriņš un LDM, Dabas aizsardzības pārvaldes, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza pārstāvji.

Dabas muzejā no 11.marta līdz 9.aprīlim trešdienās, ceturtdienās un piektdienās plkst.10, plkst.12 un plkst.14 skolēnu grupas varēs pieteikties tematiskajai nodarbībai "Putnu spalvas", kuras mērķis ir iepazīstināt ar spalvu veidiem un funkcijām. Dalība nodarbībai piesakāma iepriekš, zvanot pa tālruni 6 7356051.

28.martā no plkst.11 līdz 16 vecāki ar bērniem un citi interesenti varēs apmeklēt ģimenes dienas pasākumu "Putnu dienas Dabas muzejā", kur būs iespēja atrast atbildes uz jautājumiem par putnu dzīvesveida īpatnībām, aizpildīt darba lapas par dažādiem Latvijas putniem, kā arī piedalīties citās ar putnu izziņu saistītās aktivitātēs.

Tēmas