2009. gada 21. aprīlis, 20:18

Berlīnē atklās latviešu mākslinieku izstādi "Pazudis pilsētā"

Jauns.lv

Rīga, 21.apr., LETA. 24.aprīlī Vācijas galvaspilsētā Berlīnē komiksu kultūras žurnāls "kuš!" sadarbībā ar Latviešu centru Berlīnē atklās izstādi "Pazudis pilsētā", aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses centra nodaļā.

Izstādē būs skatāmi Anetes Meleces, Kaspara Groševa, Ingrīdas Pičukānes, Maijas Kurševas un Oskara Pavlovska darbi par pazudušām lietām, pazušanu pilsētā un padomiem, kā nepazust.

Izstādes kurators, komiksu kultūras žurnāla "kuš!" redaktors Dāvids Šilters izstādi sākotnēji iecerējis kā telpisku "kuš!" numuru, tāpēc dalībai izstādē tika uzaicināti mākslinieki, kas jau agrāk žurnālā veiksmīgi eksperimentējuši ar komiksu kā vizuālu vēstījumu. Tomēr izstādes tapšanas gaitā mākslinieki paši izvēlējās sev saistošāko mediju, tāpēc izstādē būs redzams gan komikss, gan audiovizuāla instalācija, gan gleznas un ilustrācijas.

Visi izstādes mākslinieki ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas bijušie vai esošie studenti. Trīs no viņiem šobrīd dzīvo un strādā ārpus Latvijas.

Izstāde būs skatāma līdz 19.jūnijam.