2009. gada 22. aprīlis, 16:40

Jašins varētu pāriet uz Maskavas "Dinamo" komandu

Jauns.lv

Maskava, 22.apr., LETA. Viens no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) labākajiem krievu spēlētājiem Aleksejs Jašins varētu pāriet no Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas uz Maskavas "Dinamo" vienību, vēsta ziņu aģentūra RIA-Novosti.

Jašins "Lokomotiv" sastāvā aizvadījis pēdējās divas sezonas, un abās no tām "Lokomotiv" Krievijas čempionātā (KHL turnīrā) ieņēmusi otro vietu. Savukārt "Dinamo" rindās Jašins divas reizes kļuva par Krievijas čempionu vēl pirms savas Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeras - 1991./92. un 1992./93.gada sezonās.

Kā RIA-Novosti pavēstīja avots "Lokomotiv" komandā, Jašinam ir piedāvājumi no vēl vairākiem KHL klubiem. Pati "Lokomotiv" komanda ar Jašinu sarunas plāno uzsākt aprīļa beigās, kad hokejistam oficiāli būs beidzies līgums ar vienību.

Šajā sezonā Jašins kļuva par "Lokomotiv" rezultatīvāko spēlētāju, 75 spēlēs gūstot 28 vārtus un izpildot 37 rezultatīvas piespēles.

Savā NHL karjerā Jašins laika posmā no 1993. līdz 2007.gadam 850 spēlēs guva 337 vārtus un izpildīja 444 rezultatīvas piespēles.

KHL Gagarina kausa izcīņā Maskavas klubs astotdaļfinālā ar 3-0 pieveica Rīgas "Dinamo" komandu, bet zaudējumu piedzīvoja pusfinālā, kad ar 2-4 piekāpās Kazaņas "Ak Bars" vienībai, kurai "Lokomotiv" piekāpās finālsērijā ar rezultātu 3-4.