2009. gada 23. aprīlis, 01:07

Siguldā "Baltajā flīģelī" notiks instrumentālista Guntara Freiberga koncerts

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" šodien plkst.18 notiks instrumentālista Guntara Freiberga koncerts, aģentūru LETA informēja Siguldas pašvaldībā.

Programmā skanēs amerikāņu, franču un japāņu komponistu darbi. Koncerta apmeklējums interesentiem tiek piedāvāts par brīvu.

Freibergs dzimis 1991.gadā un sitamo instrumentu spēli sācis mācīties Cimzes Valkas mūzikas skolā pie pedagoģes Larisas Puzules, pēc tam - Emīla Dārziņa mūzikas skolā pedagoģes Dzintras Knābes klasē. Piedalījies arī marimbas meistarklasēs.

Mūziķis piedalījies Spivakova Starptautiskajā festivālā Maskavā, Starptautiskajā Vasaras festivālā Kopenhāgenā, un sitaminstrumentu mūzikas festivālā "perKumania" Parīzē. Freibergs guvis panākumus vairākos valsts konkursos Latvijā un piecos starptautiskos konkursos Igaunijā, Latvijā, Krievijā un Itālijā. Muzicējis kā solists ar profesionālo pūtēju orķestri "Rīga", Maskavas kamerorķestri "Musica Viva", Latvijas Nacionālās operas orķestri, kamerorķestri "Sinfonietta Rīga".

Freiberga koncertmeistare Elīna Gaile pašlaik mācās Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas 12.klasē. Elīna piedalījusies starptautiskos festivālos un sniegusi solo koncertus Varēzē un ASV. Viņa ir kļuvusi par daudzu nacionālo un starptautisku konkursu laureāti Francijā, Lietuvā un Latvijā.