Premjers uzdod Eglītim un Koķei ziņot par administratīvo izdevumu samazinājumiem

Jauns.lv

Premjers uzdod Eglītim un Koķei ziņot par administ...

Rīga, 23.apr., LETA. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) parakstījis un nosūtījis rezolūcijas veselības ministram Ivaram Eglītim (TP) un izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS), ar kurām abiem ministriem uzdots sagatavot ziņojumus Valsts prezidenta sasauktajai ārkārtas valdības sēdei, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Ministriem uzdots atsevišķā blokā izdalīt informāciju par nozares administratīvās struktūras reformām un sagaidāmo izdevumu samazinājumu, kā arī plānotajām strukturālajām reformām nozarē kopumā un tam atbilstošo sagaidāmo izdevumu samazinājumu.

"Ikviens budžeta izdevumu samazinājums, kas tieši skars medicīnas pakalpojumu pieejamību un izglītības apgūšanas iespējas Latvijas iedzīvotājiem, sabiedrības skatījumā varētu būt attaisnojams tikai tad, ja ministrijas un citas šo nozaru institūcijas tiks pakļautas visnopietnākajam izdevumu samazinājumam," sacījis Dombrovskis.

Kā ziņots, izmantojot savas Satversmē un Ministru kabineta iekārtas likumā noteiktās tiesības, Zatlers ir nolēmis sasaukt Ministru kabineta ārkārtas sēdi 24.aprīlī plkst.12.

Sēdes darba kārtībā prezidents iekļāvis Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) ziņojumu par valsts pārvaldes strukturālo reformu, izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes ziņojumu par izglītības sistēmas strukturālo reformu un veselības ministra Ivara Eglīša ziņojumu par veselības aprūpes sistēmas strukturālo reformu.

Tāpat sēdes darba kārtībā iekļauti Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas priekšlikumi par neatliekamu strukturālo reformu, ekonomikas veicināšanas un sociālās drošības pasākumu īstenošanu.