2009. gada 23. aprīlis, 13:49

Sagatavota nodokļu konvencija ar Apvienoto Arābu Emirātiem

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Valsts sekretāru sanāksmē šodien izsludināts Finanšu ministrijas sagatavots likumprojekts par Latvijas valdības un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Vienlaikus ar šo saskaņošanai ministrijās tika nodoti arī citi pavadošie tiesību aktu projekti par nodokļu konvenciju ar AAE.

Konvencija nodrošinās katras līgumslēdzējas valsts investoriem stabilu nodokļu maksāšanas režīmu otrā līgumslēdzējā valstī, kā arī radīs likumīgu pamatu abu valstu nodokļu administrāciju tiešai sadarbībai.

Tāpat līdz ar līguma stāšanos spēkā, veicot savstarpēju informācijas apmaiņu, tiks novērstas iespējas izvairīties no nodokļu maksāšanas.

Paredzams, ka līguma noslēgšana veicinās komercdarbību Latvijā un AAE, kā arī atvieglos investoru darbību. Kopumā tiks veicināta ārvalstu investīciju piesaistīšana un radīta stabila investīciju vide, tiks sakārtoti starptautiskie nodokļu uzlikšanas jautājumi atbilstoši starptautiski atzītiem standartiem, norāda Finanšu ministrija.

Latvija darbu pie nodokļu konvenciju noslēgšanas uzsāka 1992.gadā, un līdz šim sarunas par nodokļu konvenciju noslēgšanu ir notikušas ar 62 valstīm. Šobrīd konvencijas ir parafētas ar 59 valstīm, no kurām 51 ir parakstīta un ir uzsākta 48 konvenciju piemērošana.

Pēc saskaņošanas ar ministrijām un citiem interesentiem par nodokļu konvenciju lems valdība.