2009. gada 24. aprīlis, 12:07

LETA paplašina savu foto datu bāzi

Jauns.lv

Rīga, 24.apr., LETA. Nacionālā ziņu aģentūra LETA, noslēdzot sadarbības līgumu, ir kļuvusi par Eiropas Preses foto aģentūras - EPA - oficiālo izplatītāju Latvijā, informē aģentūras LETA pašreklāmas un mārketinga speciāliste Kate Mažāne.

EPA ir viena no vadošajām Eiropas foto ziņu aģentūrām, kura, pateicoties tās plašajam fotoreportieru tīklam, ik dienu nodrošina ziņu aģentūras un preses izdevumus ar vairāk nekā 1000 fotoattēlu no visas pasaules.

"Esam patiesi gandarīti par uzsākto sadarbību, jo EPA fotoattēlus raksturo atkāpe no notikumu standarta kadrējuma. Aģentūras fotoattēliem ir unikāls raksturs, un tie spēj runāt paši par sevi," saka aģentūras LETA Foto nodaļas vadītāja Elita Cīrule.

18 gadu darbības laikā EPA ir nostiprinājusi savu reputāciju ar bagātīgu Eiropas foto notikumu datu bāzi. Aģentūras fotogrāfi ir bijuši liecinieki Berlīnes mūra krišanai, Padomju Savienības sadalīšanai un Balkānu karam. 2003.gadā EPA paplašināja savu darbību pasaules mērogā, piešķirot pasaules notikumu atspoguļojumam jaunu redzējumu.

Sākoties Pasaules čempionātam hokejā, aģentūra LETA izveidojusi arī speciālu Foto sadaļu, kurā iekļautas gan fotoreportāžas no Latvijas izlases pārbaudes spēlēm, gan sadarbībā ar partneraģentūrām būs pieejams plašs foto materiālu klāsts par čempionāta norisi un fanu aktivitātēm.

Līdz ar hokeja čempionāta sadaļas izveidi LETA uzsākusi sadarbību ar laikraksta "Diena" Foto nodaļu, kas LETA Foto sadaļas apmeklētājiem piedāvās fotoreportāžas no hokeja čempionāta norises vietas Šveicē.

LETA Foto nodaļa tika atjaunota 2004.gadā un īsā laikā kļuvusi par nozīmīgu ekonomisko, politisko, sporta un kultūras notikumu foto pirmavotu. Katru dienu aģentūras LETA fotogrāfi sagatavo 150-200 fotomateriālus par vairāk nekā 15 notikumiem Latvijā.

LETA jau vairākus gadus pārstāv arī tādas lielas pasaules ziņu aģentūras kā AFP (Francija) un ITAR-TASS (Krievija), kā arī sadarbojas ar F64 (Latvija), ELTA (Lietuva) un "Jansons Media" (ASV). Kopā ar partneraģentūrām LETA Foto nodaļa šobrīd nodrošina visplašāk pārstāvēto fotomateriālu datu bāzi Latvijā, ik dienu piedāvājot vairāk nekā 2000 fotoattēlu no visas pasaules.

LETA piedāvātos foto materiālus ikdienā izmanto gan Latvijas lielākie mediji un izdevniecības, gan uzņēmumi, novērtējot iespēju saņemt LETA ziņas kopā ar atbilstošu foto vai datu bāzē piemeklēt rakstam, publikācijai vai korporatīvām vajadzībām noderīgu fotomateriālu, uzsver Mažāne.

Organizāciju vajadzībām LETA piedāvā arī individuālos foto pakalpojumus - pasākumu, preses konferenču, vizīšu fotografēšanu.

Lai uzlabotu foto informācijas pārskatāmību, LETA Foto sadaļā ieviests arī jauns kategoriju dalījums. Turpmāk Latvijas fotogrāfijas būs atsevišķi aplūkojamas galerijās vai pēc avota.