2009. gada 24. aprīlis, 18:11

papildināta - Dombrovskis ar kaimiņvalstu kolēģiem plāno pārrunāt vienota Baltijas enerģētikas tirgus izveidi

Jauns.lv

(Pievienota 5.rindkopa.)

Rīga, 24.apr., LETA. Šā gada 26.aprīlī un 27.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) uzturēsies Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, lai tiktos ar Lietuvas un Igaunijas premjerministriem un piedalītos apaļā galda diskusijā par Baltijas vienotā enerģētikas tirgus izveidi.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Zanda Šadre, trīspusējā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas valdības vadītāju tikšanās paredzēta svētdien, 26.aprīlī, savukārt pirmdien, 27.aprīlī, notiks apaļā galda diskusija un prezentācijas par tēmu "Baltijas kopējais enerģētikas tirgus un integrācijas Eiropas tirgos".

Paredzēts, ka diskusijā piedalīsies Lietuvas, Igaunijas, Latvijas, Polijas, Zviedrijas un Somijas ekonomikas ministri, Eiropas Komisijas pārstāvji un energokompāniju "LEO LT", "Latvenergo", "Eesti Energia", "PSE-Operator S.E.", "Svenska Kraftnat" un "Fingrid" vadītāji.

Diskusijas laikā notiks vairākas prezentācijas, tostarp Latvijas pārstāvis - Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss uzstāsies ar prezentāciju "Kopējā Baltijas elektrības tirgus izveide: galvenie šķēršļi un ceļa karte". Paredzētas arī citu valstu enerģētikas projektu prezentācijas.

Premjeru sanāksmē un diskusijā "Baltijas kopējais enerģētikas tirgus un integrācijas Eiropas tirgos" piedalīsies arī ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL). Kā aģentūru LETA informēja ekonomikas ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Sandris Sabajevs, Kamparam paredzēta arī tikšanās ar Lietuvas ekonomikas ministru, lai pārrunātu abu valstu sadarbību ekonomikas jomā, kā arī abu valstu tautsaimniecības aktualitātes.

Enerģijas un transporta ģenerāldirektorāta vadītājs Matias Ruete sniegs prezentāciju par Baltijas starpsavienojumu plānu, tā prioritātēm un finansiālo atbalstu no Eiropas Savienības.

Sanāksmes noslēgumā trīs Baltijas valstu premjerministri parakstīs kopīgu deklarāciju.