2009. gada 27. aprīlis, 14:51

Balsošana par 2014.gada pasaules čempionātu hokejā notiks 8.maijā

Jauns.lv

Rīga, 27.apr., LETA. Balsošana par to, kura valsts 2014.gadā rīkos pasaules čempionātu hokejā, notiks 8.maijā, atsaucoties uz Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu, sociālajā komunikācijas tīklā "Twitter" raksta laikraksta "Diena" žurnālists Māris Zembergs.

Lipmans izteicās, ka 7.maijā notiks visu valstu prezentācija, bet pati balsošana norisināsies 8.maijā. Uz prezentācijas pasākumu ieradīsies arī Rīgas mērs Jānis Birks.

Nopietni gatavojas Baltkrievija un Ungārija, ar kurām Latvijai būs smaga cīņa. Vēl konkurentos ir Ukraina, tomēr šī valsts nopietnu konkurenci neradīs.

Jau ziņots, ka Latvija jau iepriekš ir uzņēmusi pasaules čempionātu, savukārt Ungārijā, Ukrainā un Baltkrievijā augstākās divīzijas turnīrs līdz šim vēl nav noticis. Latvijā pasaules čempionāts notika 2006.gadā.

Šī ir pirmā reize, kad trīs bijušās Padomju Savienības valstis kandidē uz pasaules čempionātu rīkošanu vienā gadā.

Šī gada pasaules čempionāts hokejā notiek Šveicē. 2010.gadā turnīru rīkos Vācija, 2011.gadā pasaules labākie hokejisti pulcēsies Slovākijā, 2012.gadā - Somijā, bet 2013.gadā pasaules čempionāts norisināsies Zviedrijā.