Hokejā pēc uzvaras pār Zviedrijas izlasi vairāk nekā simts fanu pulcējas pie Brīvības pieminekļa

Jauns.lv

Hokejā pēc uzvaras pār Zviedrijas izlasi vairāk ne...

Rīga, 28.apr., LETA. Pēc Latvijas izlases uzvaras Pasaules hokeja čempionātā pār Zviedrijas valstsvienību, vairāki simti līdzjutēju bija izgājuši Rīgas ielās, kā arī sanākuši pie Brīvības pieminekļa un Zviedrijas vēstniecības, novēroja aģentūra LETA.

Pēc spēles, kurā Latvijas hokeja izlase ar rezultātu 3:2 bija pārspējusi Zviedrijas valstsvienību, Rīgas centrā bija manāmas vairākas līdzjutēju grupiņas, kuras ejot pa ielu vicināja Latvijas valsts karogu un izsauca saukļus "Olē, olē Latvija, uzvara!"

Līdzjutēju grupiņas devās virzienā uz Andreja Pumpura ielu, kur atrodas Zviedrijas vēstniecības ēka. Pie tās sapulcējās vairāk kā 100 fanu, nodziedāja Latvijas valsts himnu un pie ieejas nolika ziedus. Pēc tam visi devās gājienā pie Brīvības pieminekļa, nolika ziedus, nodziedāja Latvijas himnu un pamazām izklīda.

Tāpat pa Rīgas centru pārvietojās automašīnas, kas pīkstināja un dažām pa logu bija izkārti Latvijas valsts karogi.

Kā novēroja aģentūra LETA līdzjutēji nekārtības neveica, taču vairāki policijas darbinieki uzraudzīja fanu darbības gan pie Brīvības pieminekļa, gan pie Zviedrijas vēstniecības.

Jau ziņots, ka Pasaules hokeja čempionāta C apakšgrupas otrajā mačā Latvijas izlase pirmdien pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Zviedrijas valstsvienību.

Spēles rezultātu 16.minūtē atklāja Līnuss Umarks. Otrās trešdaļas vidū ar tālmetienu vārtu augšējā stūrī vairākumā rezultātu izlīdzināja Krišjānis Rēdlihs, bet trešdaļas pēdējā minūtē Latviju jau vadībā izvirzīja Lauris Dārziņš. Trešās trešdaļas pirmajā minūtē Magnuss Jūhansons rezultātu izlīdzināja un ar rezultātu 2:2 mača pamatlaiks arī noslēdzās. Savukārt pagarinājumā vārti gūti netika un spēle turpinājās ar pēcspēles metieniem, kuros Latvija bija pārāka ar rezultātu 3:2.