Saeimas komisija dosies uz Nacionālās bibliotēkas būvlaukumu

Jauns.lv

Saeimas komisija dosies uz Nacionālās bibliotēkas ...

Rīga, 28.apr., LETA. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien "Gaismas pils" būvlaukumā iepazīsies ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas būvniecības gaitu, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienests.

Komisijā pārstāvētas visas Saeimas frakcijas, un šī būs iespēja deputātiem iegūt objektīvu informāciju par notiekošajiem procesiem bibliotēkas celtniecībā. Lai skaidrotu situāciju, Saeimas deputāti būvlaukumā tiksies ar Kultūras ministrijas un celtnieku pārstāvjiem, pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš (ZZS).

Bibliotēkas celtniecība ir iepriekš ieplānots attīstības projekts, tāpēc tas jāturpina arī ekonomiskās krīzes laikā. Tieši šobrīd tas dod nozīmīgu stimulu nacionālajām celtniecības firmām. Ņemot vērā, ka šobrīd samazinās būvniecības izmaksas, iespējams, līdzīgi kā Zviedrijā, kas jaunu bibliotēkas ēku būvēja krīzes apstākļos, mums izdosies celtniecību pabeigt ātrāk un lētāk, nekā iepriekš plānots, ir pārliecināts Strazdiņš.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izbraukuma sēde jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvlaukumā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3) notiks plkst.13.