2009. gada 28. aprīlis, 07:53

Lembergs: JL nebija gatavs uzņemties valsts vadību

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka partija "Jaunais laiks" (JL) ar pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) priekšgalā nebija gatavi, ka viņiem radīsies iespēja atgriezties pie varas un iegūt vēl arī finanšu un ekonomikas ministru amatus.

Šādu viedokli Lembergs paudis intervijā laikrakstam "Neatkarīgā".

"Viņiem jau sen vajadzēja darboties ēnu kabineta režīmā atbildīgākajās nozarēs, bet izrādās, ka viņi atrašanos opozīcijā neuztvēra kā pienākumu meklēt labāku vai alternatīvu risinājumu attīstības problēmām. Tas man faktiski ir pārsteigums," sacīja Lembergs. "Bet rezultāts ir tāds, ka no novembra valstī nekas nenotiek, ja neskaita aritmētiskas darbības. Iemesls ir skaidrs - ja tu neesi gatavojies vadīt valsti, tad ielēkt iekšā šajā darbā ir ļoti grūti, tāpēc mēs redzam, ka augstākā valsts vadība šobrīd ir pilnīgi apstulbusi un paralizēta savā domāšanā un rīcībā."

Lembergs arī pauž uzskatu, ka patlaban nav nekādu pārliecinošu signālu, ka paralīze varētu beigties.

Savukārt, runājot par iepriekšējiem diviem Ministru prezidentiem, Lembergs norāda, ka, viņaprāt, Aigars Kalvītis (TP) pazaudēja tautsaimnieciskās realitātes izjūtu, bet Ivaram Godmanim (LPP/LC) "Dievs nav devis talantu būt par vadītāju", kurš pirmkārt ir organizators.

"Ja man būtu bijusi tāda iespēja, es viņu būtu mēģinājis atrunāt, lai viņš neuzņemtos premjera amatu," stāsta Lembergs. "Dievs no viņa ir novērsies tādā ziņā, ka Godmanis nav organizators. Ja Staļins uzticētu nevis Berijam, bet Godmanim uzbūvēt atombumbu, krieviem vēl šodien atombumbas nebūtu, jo Godmanis viens pats to arī taisītu. Protams, Godmanim nekādā gadījumā nevar pārmest ne darbaspēju, ne atbildības, ne uzņēmības, ne pašaizliedzības trūkumu."

Savukārt par Kalvīša valdīšanas laiku Lembergs norāda, ka "beigās varēja just, ka tiek īstenots princips - valstij jākalpo vienas partijas interesēm. Ne jau materiālām, bet politiskām interesēm".

"Faktiski sākotnējais Kalvītis stipri atšķīrās no beigu Kalvīša," uzskata Lembergs.